ΚΡΗΤΗ

Περιμένουν τις γιορτές, για να ανασάνουν οι έμποροι

Στην ενεργοποίηση και στις εκδηλώσεις των γιορτών ευελπιστούν οι έμποροι προκειμένου να ανακόψουν την πολύ κακή πορεία της επιχειρηματικότητας στο κέντρο της πόλης, την οποία έχουν δημιουργήσει τα έργα.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και η Διοικητική Επιτροπή συναντήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα με τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, σε μία συνάντηση που το “παρών” έδωσαν επίσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης και ο υπεύθυνος για τις εορταστικές εκδηλώσεις κ. Γιώργος Τζαγκαράκης.

Οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου τόνισαν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο κέντρο της πόλης από τα έργα, τα οποία έχουν προκαλέσει ασφυξία στην επιχειρηματικότητα. Αναγνώρισαν ωστόσο την ανάγκη για έργα κι αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου, όπως και την μερική βελτίωση της κατάστασης που έχει επέλθει μετά την παράδοση της Ίδης.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και η Διοικητική Επιτροπή συναντήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα με τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό
Από τη συνάντηση στη Λότζια

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο τόνισαν πως κρίνεται απαραίτητο να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των έργων, αλλά και να υπάρξει σεβασμός της επιχειρηματικότητας. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε υποστήριξαν πως είναι αναγκαίο στα σημεία της πόλης που επλήγησαν από τα έργα, να υπάρξει πρόβλεψη εκδηλώσεων για την εορταστική περίοδο, με στόχο να καλυφθεί κάποιο από το χαμένο έδαφος.

Τόσο ο δήμαρχος, όσο και οι κ.κ. Αναστασάκης και Τζαγκαράκης, δήλωσαν θετικοί στα αιτήματα του Εμπορικού Συλλόγου, κάνοντας σαφές πως πρόθεσή τους είναι να υπάρξει ένα πλήρες τονωτικό μίγμα εκδηλώσεων και δράσεων για τις ημέρες των γιορτών και όχι μόνο, το οποίο θα αποδείξει άμεσα τα θετικά οφέλη από τη διεξαγωγή των έργων στην “καρδιά” της πόλης.

Υπήρξε παράλληλα η δέσμευση πως θα πραγματοποιούνται έλεγχοι σε καθημερινή βάση, με σκοπό την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των έργων.

Οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου από την πλευρά τους είπαν πως ο Σύλλογος έχει σκοπό να λειτουργήσει προσθετικά σε αυτή την προσπάθεια, ενώ συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές ότι από τώρα και ώς την αλλαγή του έτους θα υπάρξει συντονισμός δράσεων και έλεγχος προς την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων.

Εκτός από τα συγκεκριμένα ζητήματα, στο πλαίσιο της σύσκεψης συζητήθηκαν επιπλέον θέματα σχετικά με την αισθητική της περιοχής  αλλά και του Ηρακλείου γενικότερα, η υλοποίηση του προγράμματος «Ανοικτά Εμπορικά Κέντρα» και ο στολισμός των δρόμων που πρέπει να πραγματοποιηθούν κατά την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς.

.patris.gr