ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου:  Τα προσφυγόπληκτα νησιά να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

 

Η κατάσταση στα νησιά είναι μία χειροβομβίδα που μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή, τόνισε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης

Για την έκρυθμη κατάσταση στο νησί της Λέσβου μετά τα χθεσινά εκτεταμένα επεισόδια στον καταυλισμό της Μόριας, μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Όπως περιέγραψε ο κ. Μουτζούρης μετά από πολλές διαβουλεύσεις έληξαν οι οδομαχίες, οι φωτιές και τα επεισόδια, κάτι που αποτέλεσε έναυσμα για τους κατοίκους της Μόριας να συγκεντρωθούν στο κοινοτικό κατάστημα, όπου μετά από πολύωρες συζητήσεις έγινε προσπάθεια να καταλαγιάσουν τα πνεύματα.

Ο ίδιος ο περιφερειάρχης, όπως είπε μίλησε με τον κ. Χρυσοχοίδη ο οποίος όπως υποσχέθηκε έστειλε μία διμοιρία ΜΑΤ για να παραβρίσκεται σε κάποιο κρίσιμο σημείο του οικισμού, προκειμένου να διαφυλαχθεί η ηρεμία του προαστίου.

Βέβαια, το γεγονός είναι ότι τα πράγματα είναι πολύ οξυμένα, όπως επεσήμανε ο κ. Μουτζούρης « διότι αν αρχίσουν και δρουν οι μεν και αντιδρούν οι δε, δεν ξέρουμε που μπορούμε να φτάσουμε, μετά τα επεισόδια υπήρχαν φωτιές διάσπαρτες σε όλη την πόλη, κλεισμένη η κεντρική λεωφόρος και η κεντρική οδός της Μυτιλήνης, οξυμένα τα πνεύματα κι έτσι ζήτησα από την κυβέρνηση και χτες το απόγευμα να κηρυχθούν τα τρία αυτά προσφυγόπληκτα νησιά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με ό,τι αυτό συνεπάγεται, είναι μία χειροβομβίδα η οποία έχει απασφαλίσει και μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή».