ΚΡΗΤΗΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Περιφερειακές εκλογές 2019: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι – 6 συνδυασμοί

Έξι συνδυασμοί και πάνω από 347 υποψήφιοι στην Κρήτη συμμετέχουν στις περιφερειακές εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή 26 Μαΐου.

Μετά την χθεσινή κατοχύρωσή τους από το Πρωτοδικείο Ηρακλείου όλα πλέον είναι έτοιμα με τους 347 και πλέον υποψηφίους να διεκδικούν την ψήφο των Κρητικών και τους έξι συνδυασμούς να δίνουν… μάχη για την Περιφέρεια.

Έξι συνδυασμοί με… 346 υποψηφίους

Έξι είναι οι υποψήφιοι περιφερειάρχες στην Κρήτη που κατέθεσαν τους συνδυασμούς τους που αποτελούνται συνολικά από 346 υποψηφίους.

Οι υποψήφιοι είναι οι εξής (με αλφαβητική σειρά):

  1. Αρναουτάκης Σταύρος με τον συνδυασμό «Κρήτη η Ζωή μας»
  2. Κριτσωτάκης Μιχάλης με τον συνδυασμό «ΞΑΣΤΕΡΙΑ! Ανατροπή στην Κρήτη» 
  3. Μαρκογιαννάκης Αλέξανδρος με τον συνδυασμό «Η Κρήτη Μπροστά!»
  4. Πιαγκαλάκης Γιώργος με τον συνδυασμό «Ανυπόταχτη Κρήτη – Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση»
  5. Σπυρόπουλος Γιώργος με τον συνδυασμό «Ελληνική Αυγή για την Κρήτη»
  6. Συντυχάκης Μανώλης με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση»

Η «ακτινογραφία» των υποψηφίων

Από τους 346 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους οι 171 διεκδικούν μία θέση στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, οι 39 «κατεβαίνουν» στην περιφερειακή ενότητα Λασιθίου, οι 48 στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου και οι 88 στα Χανιά.

Η γυναικεία συμμετοχή είναι έντονη και σε επίπεδο περιφέρειας καθώς στους συνδυασμούς υπάρχει τόσες υποψηφιότητες όσες ορίζει ο νόμος.

Πιο συγκεκριμένα, από τους 346 υποψηφίους οι 142 είναι γυναίκες με τις 70 να «κατεβαίνουν» στην περιφερειακή ενότητα Λασιθίου, οι 16 στο Λασίθι, οι 20 στο Ρέθυμνο και 36 στην περιφερειακή ενότητα Χανίων.

.cretapost.gr