ΚΡΗΤΗ

Πλήθος κόσμου στον καθαγιασμό των υδάτων σε Βιάννο και Γόρτυνα

Παρά το τσουχτερό κρύο και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, Βιαννίτες κάθε ηλικίας, βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν το σταυρό, σήμερα, ανήμερα του εορτασμού των Θεοφανείων στο Δήμο Βιάννου.

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησε ο αγιασμός των υδάτων σε όλες τις παραλίες και τα Λιμάνια του Δήμου, παρουσία πολλών πιστών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας παρουσία και του Προεδρου του περιφερειακού Συμβουλίου κ Παύλου Μπαριτάκη.

Στους κατά τόπους αγιασμούς, το «παρών» έδωσε και ο Δήμαρχος Βιάννου Μηνάς Σταυρακάκης, ο οποίος, έστειλε το δικό του μήνυμα για τα άγια Θεοφάνεια.

Θεοφάνεια στο Δήμο Βιάννου

Θεοφάνεια στο Δήμο Βιάννου

«Γιορτάζουμε σήμερα μια από τις αρχαιότερες και σημαντικότερες εορτές της Εκκλησίας μας. Μέσα από τη σημερινή τέλεση του καθαγιασμού των υδάτων, στέλνουμε μήνυμα αγάπης, κοινωνικής αλληλεγγύης και πνευματικής Αναγέννησης. Η νέα χρονιά για το Δήμο Βιάννου, είναι μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις, τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία.

Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους Βιαννίτες, Χρόνια πολλά, καλή Φώτιση και Υγεία», δήλωσε ο Δήμαρχος Βιάννου.

Σημειώνεται ότι παράλληλα με τον εορτασμό των Θεοφανείων σε Άρβη, Ψαρή Φοράδα, Τέρτσα και Καστρί, είχαμε και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τους τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους.

Τα Θεοφάνεια στο Δήμο Γόρτυνας

Με κάθε επισημότητα και παρουσία πλήθους πιστών, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων στην Ι.Μ. Κουδουμά, τον Λέντα, την Γέργερη, την Πλώρα, τον Λιμένα Λούτρας – Κρότου και τους Αγίους Δέκα (όπου το πρόγραμμα της τελετής τροποποιήθηκε, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης), του Δήμου Γόρτυνας.

Θεοφάνεια στο Δήμο Βιάννου

Θεοφάνεια στο Δήμο Βιάννου

Στις τελετές καθαγιασμού των υδάτων παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης, ο επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλης Κοκολάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας, Νίκος Πελεκανάκης, οι αντιδήμαρχοι Στέλιος Σηφάκης, Σοφία Χατζάκη – Σφακιανάκη, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σταματάκης, η διαχειρίστρια των Σχολικών Επιτροπών Μαρία Σφακιανάκη – Ντελάκη, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, καθώς και πλήθος κόσμου.