ΚΡΗΤΗ

Ποιες περιοχές βρέθηκαν στο έλεος της κακοκαιρίας «Χιόνη» -Σε Κρήτη και Εύβοια το περισσότερο νερό [πίνακας]

Η κακοκαιρία «Χιόνη» μπορεί να υποχωρεί σταδιακά, αλλά οι βροχές συνεχίζονται και σήμερα στη νότια και ανατολική χώρα.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας προκάλεσε μεγάλα προβλήματα σε αρκετές περιοχές τις προηγούμενες ημέρες. Η «Χιόνη» επηρέασε ως επί το πλείστον τη νότια και ανατολική χώρα και κυρίως την Κρήτη, όπου έπεσε το περισσότερο νερό από την Τρίτη έως και την Παρασκευή, κάτι που φαίνεται και από τα στοιχεία που κατέγραψαν οι σταθμοί της μετεωρολογικής υπηρεσίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

 

Στην Κρήτη βρίσκονται οι 9 από τους 10 σταθμούς που έπεσαν τα περισσότερα χιλιοστά βροχής, αθροιστικά. Κάτι που προκάλεσε σωρεία προβλημάτων στο νησί, αφού σημειώθηκαν πλημμύρες, έγιναν κατολισθήσεις, διακοπές κυκλοφορίας, υπήρξαν εγκλωβισμοί και έκλεισαν σχολεία, ενώ δύο δήμοι των Χανίων κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Για το υπόλοιπο του Σαββάτου αναμένονται βροχές στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της νότιας και ανατολικής χώρας ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα νότια τμήματα του Αιγαίου. Τα φαινόμενα μετά το απόγευμα θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο και κυρίως την Κρήτη και θα εξασθενήσουν. Παράλληλα, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν εξασθένηση και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 7 και τοπικά στα νοτιοδυτικά τα 8 μποφόρ.

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Κυριακή σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση την Κρήτη όπου αναμένονται τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν περαιτέρω, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή