ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Ποιες σκέψεις κάνει μια μαμά στην καθημερινότητα της

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το μυαλό μιας μανούλας δεν ηρεμεί ποτέ. Οι έννοιες, οι σκέψεις και οι προβληματισμοί επί παντός επιστητού ξεκινούν από τη στιγμή που ανοίγει τα μάτια της!

«Πρέπει να βιαστώ για να μην αργήσει το παιδί στο σχολείο!»

Ίσως η πρώτη σκέψη που κάνει κάθε μανούλα πριν ακόμα προλάβει να ξυπνήσει καλά-καλά. Το πρώτο της μέλημα είναι να σηκωθεί τάχιστα και να κάνει όσα πρέπει, προκειμένου να είναι έγκαιρα το παιδί της στο σχολείο.

«Πρέπει να είμαι έγκαιρα στη δουλειά!»

Αμέσως μετά έρχεται το άγχος για το αν θα προλάβει η ίδια να είναι στην ώρα της στη δουλειά. Νέος αγώνας δρόμου να διεκπεραιώσει όσα πρέπει, να ετοιμαστεί και να φύγει έγκαιρα από το σπίτι για τη δουλειά της.

«Τι να φτιάξω για μεσημεριανό;»

Αυτή είναι μια σκέψη που μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή τις πρωινές ώρες, όχι απαραίτητα με το που θα ξυπνήσει. Πρέπει να κάνει τις κατάλληλες προμήθειες και να προγραμματίσει το χρόνο της να μαγειρέψει ώστε να είναι έτοιμο το φαγητό στην ώρα του.

«Πρέπει να οργανώσω τις δουλειές μου για να προλάβω τα πάντα!»

Αυτό κι αν είναι μόνιμο άγχος για κάθε μανούλα. Ο προγραμματισμός στο μυαλό της ξεκινάει με το που ξυπνάει και τελειώνει όταν έχουν δρομολογηθεί τα πάντα. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες μέρες που και 25 ώρες να είχαν, είναι ανθρωπίνως αντίθετο να μην αναβάλει κάτι για άλλη μέρα…

«Πότε επιτέλους θα χάσω τα παραπανίσια κιλά;»Εκείνες τις στιγμές που έχουν λίγο χρόνο για τον εαυτό τους, υπάρχουν μαμάδες που κοιτάζονται στον καθρέφτη και διερωτώνται το παραπάνω. Εκείνες που είναι τυχερές και δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα κιλά τους, έχουν άλλες αγωνίες για την εμφάνισή τους.

Φυσικά, από το μυαλό μιας μανούλας περνούν δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες ακόμα σκέψεις μέσα στη μέρα. Απλά οι προαναφερθείσες είναι ίσως από τις πιο κλασικές.

 

 

Πηγή: mother.gr