ΚΡΗΤΗ

Ποινές με αναστολή στην Ελληνοαλβανική συμμορία-“πληγή” των διαρρηκτών

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του Δικαστηρίου για τους νεαρούς, ηλικίας 23-24 ετών, για δεκάδες διαρρήξεις με λεία που υπερβαίνει τις 80.000 ευρώ.

Οι δύο Αλβανοί και ο ένας Ηρακλειώτης απασχολούν την Ασφάλεια Ηρακλείου από την εφηβεία τους – από 13-14 ετών – με διάφορες παραβατικές δραστηριότητες, κλοπές, ληστείες δρόμου και εν τέλει για διαρρήξεις σε διαμερίσματα με … αναρριχητικό τρόπο.

Μάλιστα κάποιες διαρρήξεις διαμερισμάτων συνοδεύτηκαν και με κλοπές των αυτοκινήτων των ιδιοκτητών. Χθες, δεκάδες ήταν οι μάρτυρες που κλήθηκαν να καταθέσουν ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Κατά την Αστυνομία πρόκειται για μία από σοβαρότερες περιπτώσεις διαρρηκτών που απασχολούν συστηματικά, σημειώνοντας ότι με το πέρασμα των χρόνων έχουν εξελίξει και αναβαθμίσει θεαματικά τον τρόπο δράσης τους.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν στους δύο ήταν έξι χρόνια κάθειρξης ενώ ο τρίτος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 6 ετών και έξι μηνών κατά συγχώνευση, καθώς αντιμετώπιζε επιπλέον κατηγορίες για αντίσταση.

Και στους τρεις δόθηκε ανασταλτικό στην έφεση, ο ένας όμως παραμένει στην φυλακή για άλλη υπόθεση. Οι άλλοι δύο είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάζονται κάθε μήνα στην Ασφάλεια Ηρακλείου.