ΕΛΛΑΔΑ

Ποινική δίωξη σε βασικό μάρτυρα της Novartis -Tου απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα επιβλήθηκε σήμερα το πρωί σε έναν από τους βασικούς μάρτυρες της υπόθεσης Novartis, την ώρα που προσπαθούσε να φύγει εκτός Ελλάδος από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο μάρτυρας είναι Ελληνας πολίτης ο οποίος έχει ηδη καταθέσει στους εισαγγελείς διαφθοράς, ενώ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, είναι μεταξύ των μαρτύρων από τους οποίους έχουν πάρει καταθέσεις και οι αμερικανικές αρχές.

Ο μάρτυρας φέρεται να έχει διατελέσει σύμβουλος πρώην υπουργών Υγείας, και απο τις εξελίξεις προκύπτει οτι πλέον δεν είναι απλός μάρτυρας, αλλά οτι έχει ασκηθεί δίωξη εναντίον του.

Το πρόσωπο αυτό, φέρεται ότι αρχικά ήταν ένας από τους 3 προστατευόμενους μάρτυρες, ωστόσο κατά τις ίδιες πληροφορίες, κατά την διάρκεια της έρευνας, προέκυψε ότι δεν βοηθούσε με τα απαραίτητα στοιχεία, ενώ την ίδια ώρα προέκυψαν στοιχεία για την δική του εμπλοκή στην υπόθεση, χωρίς όμως να το παραδέχεται.

Το γεγονός αυτό οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για παθητική δωροδοκία, σε συνδυασμό με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50,  ενώ την ίδια ώρα εξεδόθη σε βάρος του διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Και αυτό γιατί, το πρόσωπο αυτό, επιχείρησε, σύμφωνα με τις αρχές, να φύγει από την Ελλάδα χθες το βράδυ, μαζί με όλη του την οικογένεια, ενώ φέρεται ότι μετακόμισε και όλη την οικοσκευή του.

Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό από τις διωκτικές αρχές σήμανε συναγερμός, με αποτέλεσμα να του ζητηθεί να παραδώσει το διαβατήριο του, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

iefimerida.gr