ΕΛΛΑΔΑ

Ποιος είναι ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών που αντιδρά στη συμφωνία Τσίπρα Ιερώνυμου -Εκπροσωπούν ιερείς από 10 μόνο μητροπόλεις

O Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, που παρουσιάζεται πως εκπροσωπεί τον εφημεριακό κλήρο της χώρας, δεν έχει εκπρόσωπο σε 72 Ιερές Μητροπόλεις της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Όπως αναφέρει το Thesstoday, τα επίσημα εγγεγραμμένα μέλη που έλαβαν μέρος στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2017, δεν ξεπερνούν τα 380 άτομα, την ίδια στιγμή που στο Σύνδεσμο συμμετέχουν ιερείς μόνο από 10 Ιερές Μητροπόλεις.

Με βάση μάλιστα το Μητρώο Μελών του Συνδέσμου, όπως φαίνεται από το επίσημο πρακτικό των προηγούμενων εκλογών (2014), στις εκλογές εκείνες του 2014 ψήφισαν επίσημα 347 εγγεγραμμένα μέλη, προερχόμενα μόνο από 10 Ιερές Μητροπόλεις.

Στις εκλογές του 2017, σύμφωνα με το ψηφοδέλτιο, συμμετείχαν στις εκλογές κληρικοί προερχόμενοι από τις Ιερές Μητροπόλεις Ζιχνών, Αργολίδος, Χίου, Κηφισίας, Περιστερίου, Πατρών, Πειραιώς, Γλυφάδος, Αρχιεπισκοπή Αθηνών, Ιλίου.

Δεν έλαβαν μέρος, καταγγέλλοντας την εκλογική διαδικασία για ωμή παρεμπόδιση συμμετοχής τους στις εκλογές, καθότι δεν τους δόθηκαν ψηφοδέλτια από την Επιτροπή, όπως φαίνεται σε σχετικό έγγραφο-αίτημα μέλους του ΙΣΚΕ, ιερείς των ιερών Μητροπόλεων Κίτρους, Καρπενησίου, Λευκάδος και το μεγαλύτερο ποσοστό των κληρικών της Ι.Μ. Αιτωλοακαρνανίας.

Πηγή Thess Today