ΕΛΛΑΔΑ

Πολάκης: Επικαλείται την ξαδέλφη του, για να πείσει ότι θα χυθεί άπλετο φως στους θανάτους παιδιών στη Λαμία!

“Ούτε καλύπτουμε ούτε κουκουλώνουμε τίποτα. Θυμάστε πόσο έχω κατηγορηθεί για την ξαδέρφη μου; Ασκήθηκε δίωξη, πάει στα δικαστήρια. Τι είμαι εγώ, σαν τους άλλους υπουργούς που κουκουλώνουν;” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης, μιλώντας στην εκπομπή “Άλλη Διάσταση” στην ΕΡΤ1

Το παράδειγμα της αναισθησιολόγου ξαδέλφης του, που συμμετείχε στη μοιραία επέμβαση της 4χρονης Μελίνας από την Κρήτη, ενώ αποκαλύφθηκε στη συνέχεια ότι είχε κλέψει ναρκωτικές ουσίες που έχουν νοσοκομειακή χρήση, επικαλέστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, για να πείσει ότι θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση θανάτου των δύο παιδιών στη Λαμία!

“Ούτε καλύπτουμε ούτε κουκουλώνουμε τίποτα. Θυμάστε πόσο έχω κατηγορηθεί για την ξαδέρφη μου; Ασκήθηκε δίωξη, πάει στα δικαστήρια. Τι είμαι εγώ, σαν τους άλλους υπουργούς που κουκουλώνουν; Τι λάσπη έχω φάει γι’ αυτό το πράγμα. Είδατε να πω τίποτα ποτέ; Ποιος μπορεί να πει ότι πήρα ένα τηλέφωνο να επηρεάσω το οτιδήποτε;” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης, μιλώντας στην εκπομπή “Άλλη Διάσταση” στην ΕΡΤ1.

 

Αυτό όμως που απέκρυψε ο αναπληρωτής υπουργός είναι ότι η ξαδέλφη του, Νεκταρία Πολάκη, παραπέμφθηκε σε πειθαρχικό από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια με καθυστέρηση ενός έτους, ενώ η κατηγορία ήταν ότι αφαίρεσε φιαλίδια αξίας 14 ευρώ, μια κατηγορία που υποβιβάζει τη σημασία της υπεξαίρεσης, καθώς δίνει έμφαση στην ευτελή αξία των κλοπιμαίων. Η ξαδέλφη Πολάκη τιμωρήθηκε με στέρηση μισθού ενός μήνα. Μάλιστα, πριν από μερικές εβδομάδες νοσηλεύθηκε για χρήση ουσιών στην ψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Μάλιστα, το πόρισμα των επιθεωρητών Υγειας για παραπομπή των γιατρών που συμμετείχαν στο χειρουργείο της Μελινας, μεταξύ των οποίων και της ξαδέλφης Πολάκη, είχε μείνει στα συρτάρια της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, κυρίας Παπασπύρου, για περισσότερο από ένα χρόνο και το εμφάνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, καταγγέλλοντας συγκάλυψη.

“Οι γονείς πρέπει να νιώθουν σιγουριά ότι, αν υπάρχει αμέλεια και λάθος, οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν” διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, βγάζοντας μάλιστα και “πόρισμα“ για τα δύο περιστατικά: “Φαίνεται να υπάρχει ιατρικό λάθος στο δεύτερο περιστατικό. Το πρώτο είναι διαφορετικό, είναι λίγο μπερδεμένα τα πράγματα. Ό,τι πρέπει να γίνει και για τα δύο, θα γίνει” συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός, διευκρινίζοντας ότι τα δύο παιδιά δεν πέθαναν στη Λαμία.

“Δεν πέθαναν στη Λαμία, το ένα παιδί πέθανε στη Λάρισα και το άλλο στο Παίδων” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης, ρίχνοντας το “μπαλάκι” των ευθυνών μακριά από το συγκεκριμένο νοσοκομείο. Τι σύμπτωση! Την ίδια γραμμή με τον κ. Πολάκη ακολούθησε σήμερα και η διοίκηση του νοσοκομείου Λαμίας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, λέγοντας τουλάχιστον τρεις φορές ότι «τόσο η Ιωάννα Κουτσοπάνου όσο και ο 9χρονος Δημήτρης Κατσαούνος νοσηλεύτηκαν, αλλά δεν κατέληξαν στο Νοσηλευτικό ίδρυμα της Λαμίας, αλλά στη Λάρισα και την Αθήνα αντίστοιχα».

“Ρεσιτάλ αδιαφορίας, ανευθυνότητας και ολιγωρίας”

Άμεση ήταν η απάντηση της οικογένειας του 9χρονου Δημήτρη Κατσαούνου, στην προσπάθεια της διοίκησης του νοσοκομείου Λαμίας να κάνει “μπαλάκι” τις ευθύνες. Η οικογένεια του παιδιού που έφυγε από τη ζωή πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, κατηγορεί τη διοίκηση του νοσοκομείου Λαμίας για “ρεσιτάλ αδιαφορίας, ανευθυνότητας και ολιγωρίας”, καθώς και για “μέγιστη υποκρισία”, αφού, όπως σημειώνει, το αγοράκι μεταφέρθηκε από τη Λαμία στο “Αγλαΐα Κυριακού”, έχοντας ήδη πολυοργανική ανεπάρκεια.

“Ντρεπόμαστε για την κατάντια αυτής της χώρας! Καμία ανθρώπινη ευαισθησία! Χρειάστηκε ο θάνατος ενός ακόμη παιδιού και δεκάδες ρεπορτάζ, για να παραδεχθεί σήμερα ο διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας πως μετά από 18 μήνες δεν έχει πραγματοποιηθεί ένορκη διοικητική εξέταση για το θάνατο του Δημήτρη διότι, όπως είπε, δεν δόθηκε η σχετική υπηρεσιακή εντολή και τυπικά το παιδί κατέληξε σε άλλο νοσοκομείο. Είναι πραγματικά ντροπή για μια ευρωπαϊκή χώρα να πεθαίνει με αυτό τον τρόπο ένα εννιάχρονο παιδί και οι κρατικές υπηρεσίες να δίνουν ρεσιτάλ αδιαφορίας, ανευθυνότητας και ολιγωρίας. Είναι μέγιστη υποκρισία να φεύγει από το νοσοκομείο ένα παιδί με πολυοργανική ανεπάρκεια και μολυσμένα όλα του τα όργανα και να ρίχνουν το μπαλάκι των ευθυνών στους γιατρούς που το παρέλαβαν στην Αθήνα 4 ώρες πριν πάθει ανακοπή” σημειώνει η οικογένεια Κατσαούνου σε γραπτή της ανακοίνωση.

Εξάλλου, η οικογένεια του Δημήτρη, στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε κατά παντός υπευθύνου, σημειώνει ότι μόλις το παιδί μεταφέρθηκε από το γενικό νοσοκομείο Λαμίας στην Αθήνα και στο νοσοκομείο “Αγλαΐα Κυριακού”, μπήκε αμέσως στη ΜΕΘ, όπου “η Διευθύντρια της ΜΕΘ κυρία Μπόνου μας ενημέρωσε ότι το παιδί είχε ήδη πολυοργανική ανεπάρκεια”.

Η οικογένεια του 9χρονου Δημήτρη σχολίασε και την τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ότι έχουν ξεκινήσει οι έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, σε αντιδιαστολή με τα όσα είπε η διοίκηση του νοσοκομείου Λαμίας.

“Σήμερα ο κ Πολάκης δήλωσε ότι ο ίδιος μπαίνει μπροστάρης στον αγώνα των οικογενειών για δικαίωση και ότι έχουν ξεκινήσει οι σχετικές έρευνες. Λίγο αργότερα όμως ο διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας ξεκαθάρισε ότι έχει δεν καν ξεκινήσει ΕΔΕ για την συγκεκριμένη υπόθεση. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι κάποιοι δεν θέλουν και δεν ενδιαφέρονται να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση. Περιμένουμε άμεσα τις ενέργειες του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας” κλείνει η οικογένεια Κατσαούνου στην ανακοίνωσή της.