ΚΡΗΤΗ

Πού θα πάνε τα οχήματα της δωρεάς Λεμπιδάκη

Μέρος της δωρεάς και στην Αθήνα

Παίρνει και η Αθήνα- παρά τις αρχικές και περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις- το μερίδιό της από τη μεγάλη δωρεά της οικογένειας Λεμπιδάκη στην Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ασφάλεια Αττικής θα πάρει δύο από τα 30 οχήματα τα οποία αγοράστηκαν για τις αστυνομικές υπηρεσίες του νησιού, με το σκεπτικό ότι στην επιτυχή έκβαση της υπόθεσης βοήθησαν και αστυνομικοί υπηρεσιών της Αττικής.

Η εκδήλωση για την παραλαβή των οχημάτων έχει προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αστυφυλάκων στο Ρέθυμνο, στο χώρο όπου πήγε ο Μ. Λεμπιδάκης αμέσως μετά που βρέθηκε από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ στο κρησφύγετο που τον κρατούσαν όμηρο στο Ρέθυμνο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής ο μόνος σίγουρος από πλευράς του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι ο γενικός γραμματέας κ. Αναγνωστάκης, δεν αποκλείεται όμως να δώσουν το «παρών» στελέχη της αστυνομικής ιεραρχίας της χώρας.

Από τα οχήματα αυτά, στο νομό Ηρακλείου θα διατεθούν έξι, στον νομό Ρεθύμνου τέσσερα, στον νομό Χανίων τέσσερα και στον νομό Λασιθίου δύο οχήματα. Με νέα οχήματα θα στελεχωθούν και υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ που έχουν ως πεδίο δράσης όλη την Κρήτη, όπως είναι η Ομάδα Ειδικών Αποστολών, η Τροχαία Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, το Τμήμα Δίωξης κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος κι άλλες υπηρεσίες.

Η δωρεά αφορά σε 30 συνολικά αυτοκίνητα, που θα κατανεμηθούν στις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη, αξίας 646.319,02 ευρώ.

Πρόκειται για 29 καινούργια οχήματα και ένα μεταχειρισμένο, εκ των οποίων, 12 Volkswagen Golf, 6 Skoda Octavia, 10 Toyota Hilux, που προορίζονται να καλύψουν ανάγκες στις ορεινές περιοχές του νησιού, ένα Toyota Verso και ένα τζιπ Toyota Land Cruiser (μεταχειρισμένο).

patris.gr/