ΚΡΗΤΗ

Πού πάει τελικά η λαϊκή του Μασταμπά

Νέα συνάντηση για το θέμα της μεταφοράς της λαϊκής αγοράς του Μπασταμπά πραγματοποιήθηκε το πρωί στο γραφείο του Δημάρχου Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινού, με εκπροσώπους των παραγωγών και εμπόρων λαϊκών αγορών, παρουσία και του Μαρίνου Παττακού.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δόθηκε το “πράσινο φως” στην πρόταση που κατέθεσαν – μετά από συζήτηση και με τους επόπτες – οι έμποροι και παραγωγοί για μεταφορά της λαϊκής ανατολικά της Παρασκευοπούλου, από το ύψος της Λ. Ιωνίας ως την Λ. Παπαναστασίου.

Το θέμα πλέον θα ακολουθήσει την νόμιμη διαδικασία, με δημόσια διαβούλευση, αφού ζητηθεί και η σχετική έκθεση της τροχαίας, συζήτηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και τελική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο – εφόσον βέβαια δεν υπάρξουν αντιδράσεις από κατοίκους της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι και η μεταφορά της λαϊκής της Ν. Αλικαρνασσού φαίνεται να προχωρά μετά την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου να εγκρίνει την πρόταση για λειτουργία της στην οδό Ηροδότου κοντά στην Παναγία Καμαριανή, όπου λειτουργούσε και παλαιότερα.