ΚΡΗΤΗ

Πράξεις ανθρωπιάς – Εντόπισαν και επέστρεψαν μεγάλα χρηματικά ποσά

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελούν δύο περιπτώσεις πολιτών που παρέδωσαν χρήματα που είχαν χάσει συμπολίτες μας στον Άγιο Νικόλαο

Πράξεις ανθρωπιάς στον Άγιο Νικόλαο. Αφορά δύο περιπτώσεις παράδοσης χρημάτων που χάθηκαν από συνανθρώπους μας και μάλιστα με διαφορά λίγων ημερών.

Ασφαλισμένη που μετέβη χθες το μεσημέρι στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου προκειμένου να εξεταστεί από γιατρό, ξέχασε στο γκισέ του γραφείου κίνησης έναν φάκελο ο οποίος περιείχε το ποσό των 6.000 ευρώ, περίπου.

Όπως μας περιέγραψε η 59χρονη, κόντεψε να πεθάνει καθώς πρόκειται για χρήματα τα οποία μάζευε επί ενάμιση χρόνο, καθώς η ίδια φροντίζει μια ηλικιωμένη.

Οι κόποι της τελικά δεν πήγαν χαμένοι, καθώς υπάλληλος του γραφείου κίνησης του νοσοκομείου που εντόπισε τον φάκελο, τον φύλαξε και τον παρέδωσε στην Βουλγάρα.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος αποτελεί φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση και υπόδειγμα ακεραιότητας, παραδίδοντας τον φάκελο με τα 6.000 ευρώ στην 59χρονη, η οποία τον ευχαρίστησε και υποσχέθηκε να επιστρέψει στο νοσοκομείο με διάφορα γλυκίσματα.

Ένα ακόμη μεγαλείο ψυχής, αυτή τη φορά από ένα νεαρό ζευγάρι Άγγλων που διέμενε σε γνωστό ξενοδοχείο του Αγίου Νικολάου το οποίο εντόπισε πορτοφόλι στην περιοχή πέριξ της λίμνης του Αγίου Νικολάου, το οποίο περιείχε το ποσό των 7.000 ευρώ.

Το πορτοφόλι ανήκε σε Ιδιοκτήτρια σούπερ μάρκετ της περιοχής του Αγίου Νικολάου, με τον υπάλληλο υποδοχής του ξενοδοχείου να μας περιγράφει το περιστατικό.

Η Ιδιοκτήτρια του σούπερ μάρκετ ευχαρίστησε το ζευγάρι των Άγγλων στο οποίο προσέφερε μικρά αναμνηστικά δωράκια, ενώ σε ανάλογη κίνηση προχώρησε και η διοίκηση του ξενοδοχείου, θέλοντας να τιμήσει με τον τρόπο αυτό την αξιέπαινη αυτή πράξη, ήθους και εντιμότητας.

 

neakriti.gr/