ΚΡΗΤΗ

“Πρεμιέρα”, απόψε, για το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο

Με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ η “επίσημη πρώτη” – Άκαρπες οι προσπάθειες για τρίτη συναυλία, την Κυριακή

Ανοίγει επίσημα τις πύλες του, στο κοινό, το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο, με μαέστρο τον Ηρακλειώτη Μύρωνα Μιχαηλίδη και το Γιάννη Μαρκόπουλουκαι το Χρήστο Λεοντή να δίνουν το “παρών”.

Τα εγκαίνια της Κεντρικής Αίθουσας θα γίνουν με τη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, απόψε και αύριο, στις 20.00, με τις προσκλήσεις που ξεκίνησαν να διατίθενται χθες το πρωί, να εξαντλούνται σε χρόνο-ρεκόρ.

Έγιναν, μάλιστα, προσπάθειες, λόγω της μεγάλης ζήτησης, για τη διοργάνωση και τρίτης συναυλίας, την Κυριακή, ωστόσο δεν ήταν δυνατό λόγω υποχρεώσεων της Ορχήστρας.

Η συναυλία θα ξεκινήσει με το «Κονσέρτο – ραψωδία για λύρα και ορχήστρα» του Γιάννη Μαρκόπουλου. Η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό την διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Πολιτιστικού και διεθνούς φήμης Ηρακλειώτη αρχιμουσικού Μύρωνα Μιχαηλίδη, θα ερμηνεύσει επίσης:
• «Κρητικό κονσερτίνο για σαξόφωνο και ορχήστρα» του Μίκη Θεοδωράκη
• «Csárdás» του Pedro Iturralde
• Σουίτα Μπαλέτου από την όπερα «Le Cid» του Jules Massenet
• «Ιταλικό Καπρίτσιο» του Pyotr Ilyich Tchaikovsky.

Σολίστ: Θεόδωρος Κερκέζος, σαξόφωνο και Ζαχαρίας Σπυριδάκης, λύρα

Οι συναυλίες «θα έχουν και δοκιμαστικό χαρακτήρα, προκειμένου να διαπιστωθούν στην πράξη τυχόν ατέλειες του έργου, ώστε να διορθωθούν πριν την οριστική παραλαβή του».