ΚΟΣΜΟΣ

Προπονητής αγκαλιάζει οπλισμένο μαθητή και γλιτώνει σχολείο από τραγωδία (βίντεο)

Ένα ακόμη κρούσμα οπλοχρησίας από ανήλικο στην Αμερική παρολίγον να μετατραπεί σε τραγωδία. Συγκεκριμένα, αντιμέτωπος με μια φοβερή  περιπέτεια ήρθε ένας προπονητής ποδοσφαίρου σε σχολείο του Πόρτλαντ, όταν αντίκρυσε οπλισμένο μαθητή που απειλούσε να ανοίξει πυρ.

Όπως μπορείτε να διακρίνετε και στο βίντεο, ο Keanon Lowe, προπονητής ποδοσφαίρου και στίβου, που είχε αναλάβει και χρέη φύλακα, πλησίασε τον 17χρονο προσεκτικά και τον αγκάλιασε σφιχτά, αφοπλίζοντάς τον. Ο ηρωϊσμός και η τρυφερότητα της πράξης του, ήταν ικανά για να λυγίσουν τον νεαρό δράστη, ο οποίος και παρέδωσε το όπλο που κρατούσε στα χέρια του.

Τις λεπτομέρειες του περιστατικού περιέγραψε ο ίδιος ο τεχνικός στην εκδίκαση της υπόθεσης, με τους εισαγγελείς να δίνουν στη δημοσιότητα και το συγκλονιστικό βίντεο.

«Είδα το βλέμμα στο πρόσωπό του, το βλέμμα του επάνω στα μάτια του, κοίταξε το όπλο και τότε συνειδητοποίησα ότι ήταν πραγματικό. Τότε άρχισα να λειτουργώ με βάση το ένστικτο. Έβαλα δύο χέρια πάνω στο όπλο και ήμουν ικανός να τον παλέψω», δήλωσε συγκλονισμένος.