ΚΡΗΤΗ

Προς αναστολή τα δρομολόγια των mini bus

Πρόκειται για ένα προσωρινό… μέτρο, που λαμβάνεται από κοινού, αφού η επιβατική κίνηση είναι πολύ μικρή και στις δύο γραμμές

Αναστέλλονται, όπως όλα δείχνουν από τη Δευτέρα, τα δρομολόγια των mini bus!

Η απόφαση φαίνεται να είναι ειλημμένη και θα επισημοποιηθεί το πιθανότερο μέσα στην ημέρα, έπειτα από την επαφή που θα έχει το Αστικό ΚΤΕΛ με τον Δήμο Ηρακλείου.

Πρόκειται για ένα προσωρινό… μέτρο, που λαμβάνεται από κοινού, αφού η επιβατική κίνηση είναι πολύ μικρή και στις δύο γραμμές.

Η σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών έληξε στις 31 του Μάρτη, ωστόσο πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι η συνέχισης της παροχής δωρεάν μετακίνησης στους δημότες.

Οι ειδικές συνθήκες όμως που έχουν διαμορφωθεί, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, βάζουν… στο πάγο τη συμφωνία επέκτασης της ελεύθερης μεταφοράς των πολιτών από και προς τα δυτικά και τα ανατολικά της πόλης.

“Η συνεργασία μας με τον Δήμο είναι πάρα πολύ καλή. Εξυπηρετείται πάρα πολύς κόσμος και από τις δύο γραμμές και με το που ομαλοποιηθεί η κατάσταση, τα δρομολόγια θα ξαναρχίσουν κανονικά” – δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Καλλέργος Βουλγαράκης.

Η επιβατική κίνηση έχει πέσει κατακόρυφα: Με το που έκλεισαν τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια είχαμε μία μείωση της τάξεως του 74%. Και με το που κατέβασαν ρολά και τα καταστήματα, το ποσοστό κατρακύλησε στο 98,4 %!

Ελάχιστα δρομολόγια πραγματοποιούνται κανονικά. Έξι λεωφορεία κινούνται όλα κι όλα. “Μέριμνά μας είναι η εξυπηρέτηση των δύο νοσοκομείων. Υπάρχει δρομολόγιο που συνδέει το Βενιζέλειο με το ΠΑΓΝΗ” – ανέφερε ο κ. Βουλγαράκης.

Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιπες γραμμές έχουν ελαχιστοποιηθεί αλλά και συνδυάζονται: 2-3 δρομολόγια έχουμε προς Γάζι και Αμμουδάρα, ενώ μέριμνα υπάρχει και για τους εργαζόμενους στη Βιομηχανική Περιοχή.

Σύμφωνα με το πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ, οι οδηγοί τηρούν τους υγειονομικούς κανόνες, φορώντας γάντια, μάσκα και έχοντας πάντα δίπλα τους αντισηπτικά.

Οι επιβάτες εντός των λεωφορείων δεν ξεπερνούν τους 15, αφού πρέπει να υπάρχουν οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους.

“Ελπίζω σύντομα να ξεπεράσουμε αυτή την πρωτόγνωρη κρίση, γιατί θα καταρρεύσουμε!” – είναι η ευχή που κάνει ο κ. Βουλγαράκης.