ΚΡΗΤΗ

Προφυλακίστηκαν για τη ληστεία οι Ρουμάνοι

Προφυλακίστηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή οι δύο Ρουμάνοι οι οποίοι λήστεψαν προχθές τον οδηγό ενός ταξί στην περιοχή των Μοιρών.

Από την πρώτη στιγμή, αστυνομικοί του Τμήματος Φαιστού συνέλαβαν τον ένα εκ των δραστών και προχθές το βράδυ, δύο ώρες πριν την παρέλευση του αυτόφωρου, συνελήφθη και ο συνεργός του.

Το μεροκάματο του τρόμου για τον 59χρονο οδηγό ταξί ξεκίνησε  όταν οι δυο αλλοδαποί τον κάλεσαν για να τους μεταφέρει από το Πετροκεφάλι στις Μοίρες. Με τον έναν Ρουμάνο να κάθεται στη θέση του συνοδηγού και τον συνεργό του στο πίσω κάθισμα, δεν ήταν δύσκολο να τον απειλήσουν.

Όμως δεν έμειναν στα λόγια. Ο συνοδηγός έβγαλε από το μπουφάν ένα σφυρί-τσεκούρι (διπλής χρήσης) με το οποίο τον χτύπησε στο κεφάλι. Ο άνθρωπος προσπάθησε να αντισταθεί.

Το αυτοκίνητο, όπως περιγράφουν περίοικοι, έκανε ζιγκ-ζαγκ και αυτό «θορύβησε» κάποιους κατοίκους που θεώρησαν σκόπιμο να καλέσουν την Αστυνομία.

Επιπλέον ο Ρουμάνος που καθόταν στο πίσω κάθισμα, χρησιμοποίησε μία ζώνη στο λαιμό του οδηγού, την οποία έσφιξε τόσο πολύ που ο άνθρωπος κόντεψε να χάσει τις αισθήσεις του.

Το μαρτύριό του τελείωσε σε αγροτική περιοχή έξω από το χωριό και αφού είχαν ξεσηκωθεί κάτοικοι και Αστυνομία.

Άνδρες του Α.Τ. Φαιστού κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 23χρονο συνοδηγό και λίγες ώρες μετά τον 25χρονοσυνεργό του.