ΚΡΗΤΗ

Προφυλακιστέος ο 59χρονος για τη δολοφονία της Τόνιας Ζόεβα – Ένταση στο δικαστήριο

Ο κατηγορούμενος αρνείται κάθε κατηγορία

Στα κρατητήρια επέστρεψε ο 59χρονος που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της 38χρονης Τόνιας Ζόεβα που αγνοείται από τον περασμένο Μάιο.

Μετά από μια τετράωρη περίπου διαδικασία, ο 59χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Ο ίδιος αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, παρά τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για ανθρωποκτονία και στο παρελθόν, ενώ ανέφερε ότι γι’ αυτόν η Τόνια Ζόεβα παραμένει αγνοούμενη.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι επιθυμεί και ο ίδιος να μάθει τι έχει συμβεί στην 38χρονη για να του φύγει ένα βάρος, ενώ η οικογένεια και η υπεράσπισή του αναζητούν οπτικό υλικό από κάμερες για να αποδειχθεί ότι ο 59χρονος είχε μεταφέρει την Τόνια Ζόεβα στο Ρέθυμνο στις 11 Μαΐου, οπότε και χάθηκαν τα ίχνη της.

Εν τω μεταξύ, λογομάχησαν συγγενικό πρόσωπο του κατηγορουμένου και γειτόνισσα στο δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου το μεσημέρι της Δευτέρας κατά την μεταγωγή του 59χρονου πίσω στα κρατητήρια, αφού κρίθηκε ομόφωνα από εισαγγελέα και ανακριτή, ως προφυλακιστέος.

Ο 59χρονος, παρότι βρέθηκαν κηλίδες αίματος στο σπίτι και το αυτοκίνητό του, παρότι πληροφορίες αναφέρουν ότι διατηρούσε σχέση με την 38χρονη Τόνια Ζόεβα, δηλώνει άγνοια και θύμα τυχαίων γεγονότων. Κανένας δικηγόρος στο Ρέθυμνο δεν δέχθηκε την υπεράσπισή του, μέχρι που την περασμένη Παρασκευή, η υπόθεση ανατέθηκε στον δικηγόρο Ρεθύμνου, Χαράλαμπο Ραπτάκη, ο οποίος τόνισε ότι η διαδικασία διέπεται από την αρχή της μυστικότητας.

Ο 59χρονος έχει βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο. Πριν 15 χρόνια, το 1993 είχε συλληφθεί για ανθρωποκτονία στον Μυλοπόταμο μετά από κτηματικές διαφορές και είχε εκτίσει ποινή 12 περίπου ετών. Εργαζόταν ως δημοτικός υπάλληλος, όμως παρά την κοινωνική του ένταξη και εργασία, απασχολεί ξανά τις διωκτικές και δικαστικές αρχές του τόπου.

Ο διαπληκτισμός της περιοίκου με το συγγενικό πρόσωπο του κατηγορουμένου διεκόπη με την παρέμβαση της αστυνομίας και αφού εκτοξεύθηκαν εκατέρωθεν απειλές για επίλυση διαφορών και μηνύσεων

neakriti