ΚΡΗΤΗ

Πρωτοχρονιάτικο black out στο Ηράκλειο – «Πετάξαμε όλα τα φαγητά»

Στο σκοτάδι πολλές περιοχές του Ηρακλείου που δεν γιόρτασαν την Πρωτοχρονιά

Mε τα νεύρα «κρόσσια» έκαναν Πρωτοχρονιά κάτοικοι σε πολλές γειτονιές του Ηρακλείου όπου από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έπεφτε και επανερχόταν το ρεύμα. Ανάμεσα στις περιοχές όπου σημειώθηκαν προβλήματα είναι: Μεσαμπελιές, Αλικαρνασσός, Μασταμπάς, Δειλινά, Θέρισσος, Καμίνια και Χρυσοπηγή, δηλαδή μεγάλες μεγάλο τμήμα της πόλης.

«Πετάξαμε όλα τα φαγητά»

Όπως ανέφερε οργισμένη Σ.Π για την περιοχή των Καμινίων: «από τις 19.00 το απόγευμα την παραμονή άρχισε η απαράδεκτη κατάσταση. Το ρεύμα κοβόταν και ερχόταν πάλι, ενώ μέχρι το πρωί της Πρωτοχρονιάς συνεχιζόταν η ίδια κατάσταση. Πετάξαμε όλο το κρέας καθώς τίποτα δεν μπόρεσε να ψηθεί και τα παιδιά μας έφυγαν αφού δεν μπορούσαμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί στο σκοτάδι. Όλη η γειτονιά βγήκε έξω και ακούστηκαν εκρήξεις σε στύλο όπου παρατηρούνται συνεχώς προβλήματα47 χρόνια μένω σε αυτή την περιοχή, αυτό το κακό δεν το έχω ζήσει ποτέ…»

Ίδια ήταν η εικόνα και σε πολλές άλλες συνοικίες όπου κανείς δεν μπόρεσε να κάνει γιορτές, όλα τα τρόφιμα που φυλάσσονταν σε ψυγεία πετάχτηκαν και υπήρξαν φόβοι για βλάβες σε ηλεκτρικές συσκευές από τις αλλεπάλληλες διακοπές ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΔΕΔΔΗΕ Ηρακλείου κ. Παύλο Βαρδουλάκη, οι διακοπές ενδέχεται να προκλήθηκαν από το γεγονός ότι κάποιος μετασχηματιστής τέθηκε εκτός λειτουργίας. Στα Καμίνια συνεργείο δούλευε για την αποκατάστασης της ζημιάς.

neakriti.gr/