ΑΤΑΞΙΝΟΜΗΤΑ

Πρόεδρος συνοριοφυλάκων για τον Έβρο: Δραματική η κατάσταση με την προπαγάνδα από την Τουρκία

Με εντολή Ερντογάν κατασκευάζονται σκάφη για να μεταφέρουν μετανάστες – Τούρκοι τούς μοιράζουν δακρυγόνα και τους βοηθούν στις μετακινήσεις – Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ανοίξει κλειστά κέντρα και αφήνουν ποινικούς μετανάστες

«Μπαρούτι» μυρίζει η ατμόσφαιρα στις Καστανιές Έβρου, με τον καπνό από τα δακρρυγόνα να αιωρείται και τα επεισόδια να μαίνονται.

Για τον τιτάνιο αγώνα που καταβάλλουν οι συνοριοφύλακες ώστε να κρατήσουν τα σύνορα θωρακισμένα απέναντι στις χιλιάδες προσφυγικές ροές μίλησε  ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, Παναγιώτης Καρέλας.

Όπως τόνισε, την κατάσταση δυσχεραίνει η προπαγάνδα και οι πιέσεις από την τουρκική πλευρά, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει πως ύστερα από τις εξαγγελίες του Ταγίπ Ερντογάν οι προσφυγικές ροές αυξήθηκαν δραματικά.

Μίλησε για το σκηνικό συγκρούσεων στον Έβρο, για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο, ενώ ανέφερε πως έχουν σταλεί ενισχύσεις από όλη την επικράτεια.

Την ίδια στιγμή, το έργο των ελληνικών Αρχών δυσχεραίνει η Άγκυρα που μοιράζει σε μετανάστες δακρυγόνα ενώ τους βοηθά ακόμη και στη μετακίνηση προς τον Έβρο.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πηγές ανάμεσα στους μετανάστες που στέλνει η Τούρκια βρίσκονται και εκείνοι με παραβατική συμπεριφορά.