ΕΛΛΑΔΑ

Πρόστιμο «μαμούθ» από την… πολεοδομία στο εστιατόριο που πρόσφερε «χρυσά» καλαμαράκια

Από την… πολεοδομία βρήκε τον «δάσκαλό» του ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου στη Μύκονο, που βρέθηκε στο στόχαστρο, καθώς πελάτες… πλήρωσαν «χρυσάφι» το φαγητό τους (836 ευρώ καλαμαράκια και μπύρες).

Συγκεκριμένα, του επιβλήθηκε πρόστιμο σχεδόν 420.000 ευρώ, που όπως είπαμε επιβλήθηκε όχι από την ΑΑΔΕ αλλά από την Πολεοδομία. Συγκεκριμένα, το πρόστιμο ανέγερσης αυθαιρέτου υπολογίστηκε στις 418.230 ευρώ και το ετήσιο πρόστιμο διατήρησης του στις 209.115 χιλιάδες ευρώ.

Όπως αναφέρει το «protothema.gr», το συγκεκριμένο εστιατόριο είχε βρεθεί πριν από καιρό στο στόχαστρο της Πολεοδομικής Αρχής ύστερα από καταγγελίες για παραβάσεις στην ανεγειρόμενη τότε οικοδομή στην παραλία Πλατύς Γιαλός.

Ακολούθησε επιτόπια αυτοψία από κλιμάκιο της Πολεοδομίας Σύρου τα μέλη του οποίου εντόπισαν ένα σωρό αυθαιρεσίες, καθώς υπήρξαν και σχετικές καταγγελίες.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας αυθαίρετης κατασκευής και υπολογισμού προστίμων που συνέταξαν οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Δόμησης της Πολεοδομίας Σύρου (υπεύθυνη για τις Κυκλάδες) με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου 2018, εντοπίστηκαν να έχουν αποπερατωθεί χωρίς άδεια και εγκρίσεις οι παρακάτω κατασκευές:

-Ανελκυστήρας κατ’ επέκταση του υπάρχοντος κτίσματος και στους ορόφους (ισόγειο, α, β όροφος, δώμα).

-Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος – εστιατόριο στο δώμα.

-Πάνω στο δώμα εντοπίστηκε μια μεταλλική κατασκευή – κλειστός χώρος.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας, το πρόστιμο ανέγερσης αυθαιρέτου υπολογίστηκε στις 418.230 ευρώ και το ετήσιο πρόστιμο διατήρησης του στις 209.115 χιλιάδες ευρώ, κάτι που ενδεχομένως… δικαιολογεί και την τσουχτερή τιμή στο καλαμάρι, το οποίο απ’ ό, τι μαθαίνουμε δεν πωλείται με το κιλό αλλά με τα γραμμάρια, όπως συμβαίνει συνήθως με το κρέας στα καλά εστιατόρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του παραθαλάσσιου εστιατορίου έχει προσφύγει στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) με την ελπίδα ότι θα δικαιωθεί προκειμένου να διατηρήσει την επιχείρηση του και να μην πληρώσει το βαρύτατο πρόστιμο.

Να θυμίσουμε ότι ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού έδωσε απάντηση για το μεγάλο ποσό που έδωσαν τουρίστες για έξι καλαμαράκια και μπύρες. Οι εφοριακοί που είχαν πάει στο μαγαζί τους βρήκαν, πάντως, παραβάσεις.

Πηγή: protothema.gr