ΕΛΛΑΔΑ

Πρώτη φορά ο «Αίαντας» επιχείρησε σε επεισόδια [βίντεο]

Κάθε υδροφόρα έχει χωρητικότητα περίπου έξι τόνων νερού, τον αποκτήσαμε από το Ισραήλ ενώ διαθέτει υποδοχείς για χρωστικές ουσίες ή και δακρυγόνα. Συνολικά η ΕΛΑΣ διαθέτει τέσσερα ειδικά διαμορφωμένες υδροφόρες.

Για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε σε αστικό πεδίο το υδροφόρο όχημα «Αίαντας» κάτι που δεν είχαν τολμήσει να δώσουν διαταγή να γίνει οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας την κατάσταση να έχει ξεφύγει απλό κάθε έλεγχο επιστράτευσε και αυτό το μέσο.

Μάλιστα η επιχείρηση κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένη από τους στρατηγούς της ΕΛΑΣ στα χθεσινά επεισόδια του Πολυτεχνείου.

Οι αστυνομικοί που βρισκόταν στον χειρισμό του Αίαντα 1 και Αίαντα 2 πήραν εντολές να ρίχνουν νερό και να σβήνει τις φωτιές από τις δεκάδες μολότοφ στην Πατησίων αλλά και να ρίχνει νερό στην κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου ώστε οι νεαροί να μην καταφέρουν να σπάσουν την κλειδαριά και να βάλουν φωτιά στη σημαία.

Ο «Αίαντας» είχε κάνει την εμφάνιση του στη λεωφόρο Λαυρίου, με αφορμή τις διαδηλώσεις των κατοίκων κατά του ΧΥΤΑ στην Κερατέα αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε κατά των πολιτών παρά μόνο για την κατάσβεση των πυρκαγιών που υπήρχαν από τα επεισόδια.

Το καλοκαίρι των «Αγανακτισμένων», είχε καθημερινή παρουσία στη Ρηγίλλης, σε πολύ κοντινή απόσταση από την πλατεία Συντάγματος αλλά ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε.  Κάθε υδροφόρα έχει χωρητικότητα περίπου έξι τόνων νερού, τον αποκτήσαμε από το Ισραήλ ενώ διαθέτει υποδοχείς για χρωστικές ουσίες ή και δακρυγόνα. Συνολικά η ΕΛΑΣ διαθέτει τέσσερα ειδικά διαμορφωμένες υδροφόρες.