ΚΡΗΤΗ

Πρώτος νεκρός Κρητικός ομογενής στην Αυστραλία

Επρόκειτο για έναν ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο κι ένα αξιοσέβαστο μέλος της κρητικής μας κοινότητας” τονίζει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος των Κρητικών Νέας Ζηλανδίας Σταμάτης Νικητόπουλος.

Θλίψη στην κρητική παροικία στην μακρινή Ωκεανία καθώς λίγες ώρες πριν, τα ξημερώματα του Σαββάτου, “έσβησε” ο πρώτος Κρητικός ομογενής χτυπημένος από τον κορωνοιό.

Πρόκειται έναν 87χρονο Χανιώτη που δεν κατάφερε να κερδίσει την μάχη με την ζωή και άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο στο Ουέλλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας.

Με καταγωγή από τα Τοπόλια της Κισάμου, ο εκλιπών μετανάστευσε στην Νέα Ζηλανδία την δεκαετία του 60 και μάλιστα υπήρξε εκ των ιδρυτών του Συλλόγου Κρητικών της Νέας Ζηλανδιας , τον οποίο είχε υπηρετήσει πιστά επί σειρά ετών και από την θέση του προέδρου. “

Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος κι ένα αξιοσέβαστο μέλος της κρητικής μας κοινότητας” τονίζει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος των Κρητικών Νέας Ζηλανδίας Σταμάτης Νικητόπουλος.

Η κηδεία του 87χρονου Κρητικού ομογενή θα τελεστεί την Τρίτη από τον επίσης Κρητικό Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας Μύρων.

“Σαν μια γροθιά…”

Λίγες ώρες πριν , το βράδυ της Παρασκευής, μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV ο πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας Αντώνης Τσουρδαλάκης είχε περιγράψει την κατάσταση τονίζοντας μάλιστα με νόημα πως η πανδημία βρίσκει την ομογένεια πιο ενωμένη από ποτέ με την επαφή μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου να είναι αδιάκοπη. Μάλιστα όπως εξήγησε με πρωτεργάτες τους Κρητικούς έχει ξεκινήσει μία μεγάλη προσπάθεια να μαζευτούν χρήματα για τους έλληνες νεομετανάστες της Αυστραλίας που βρίσκονται σε αδιέξοδο την παρούσα χρονική στιγμή καθώς δεν έχουν βίζα, δεν έχουν εργασία, δεν έχουν δικαίωμα στα όποια επιδόματα η κυβέρνηση καταβάλλει. “Πλησιάζει Πάσχα, δεν θα αφήσουμε κανένα Έλληνα μόνο του…” υπογράμμισε με νόημα από την Μελβούρνη ο Αντώνης Τσουρδαλάκης.