ΕΛΛΑΔΑ

«Πυρετός» προετοιμασιών στις Πρέσπες για την «φιέστα» Τσίπρα – Ζάεφ (φωτο)

Το πρωί της Κυριακής, θα πραγματοποιηθεί στη Μεγάλη Πρέσπα η συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Από τα ξημερώματα της Κυριακής, γύρω από το χωριό Ψαράδες, όπου θα διεξαχθεί η τελετή, δεν θα κινείται τίποτα, πέρα από τους προσκεκλημένους και τους 170 δημοσιογράφους από τις δύο χώρες που θα βρεθούν εκεί για να την καλύψουν.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αφιχθεί στις 10:30 το πρωί μαζί με τον Νίκο Κοτζιά, τον Μάθιου Νίμιτς, την Φεντερίκα Μογκερίνι, τον Γιοχάνες Χαν και τον εκπρόσωπο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ.

Από την απέναντι πλευρά θα φτάσει στους Ψαράδες ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, με σκάφος μέσω της λίμνης εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Εάν δεν το επιτρέψουν, οι δύο σκοπιανοί πολιτικοί θα φτάσουν οδικώς από τη νέα συνοριακή διάβαση στην περιοχή του Λαιμού.

Μάλιστα, έχει στηθεί ειδική τέντα για τον ήλιο και τη βροχή, γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο κακοκαιρίας, με τα σύννεφα να πυκνώνουν τις τελευταίες ώρες στις Πρέσπες. Οι εργασίες είναι πυρετώδεις και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.