ΚΡΗΤΗ

Πυροβόλησαν κάμερα της ΕΛ.ΑΣ. στα Χανιά

Πρόκειται για μία από τις κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης για να καταγράφουν όσους υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας

Επέστρεψαν μετά από τεσσεράμισι χρόνια οι βάνδαλοι λάτρεις της ταχύτητας που καταστρέφουν με πυροβολισμούς τις κάμερες της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες είναι τοποθετημένες στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης για να καταγράφουν όσους υπερβαίνουν το όριο.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, άγνωστοι πυροβόλησαν μια τέτοια κάμερα στο ύψος του Γαλατά στα Χανιά και οι άνδρες της Τροχαίας την βρήκαν κατεστραμμένη.

Αυτό που ερευνάται τώρα από την Ασφάλεια, είναι αν το νέο κρούσμα συνδέεται με το μπαράζ που είχε εκδηλωθεί αμέσως μετά την πρώτη ημέρα της λειτουργίας 36 καμερών στον Β.Ο.Α.Κ., στις 26 Μαΐου 2014.

Μέσα σε λίγες ημέρες τότε, είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας με πυροβολισμούς επτά κάμερες, τέσσερις στο Ηράκλειο, δύο στο Λασίθι και μία στα Χανιά. Αλλά και στις 22 Σεπτεμβρίου 2014, είχαν υποστεί φθορές άλλες δύο κάμερες στην περιοχή του Κοκκίνη Χάνι. Οι δράστες των δολιοφθορών δεν εντοπίστηκαν ποτέ.