ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Πως να ανανεώσεις το γάμο σου… Η ψυχολόγος συμβουλεύει!

 

Αναρωτιέσαι που είναι τα χρόνια, εκείνα τα ωραία χρόνια που όλος σου ο κόσμος ήταν μέσα στα μάτια του. Τώρα ο εραστής και φίλος σου έχει γίνει σύζυγος, πατέρας, οικογενειάρχης κι εσύ από ερωμένη και σύντροφος, μητέρα, σύζυγος, νοικοκυρά, εργαζόμενη. Και πως να γίνει αλλιώς; Οι εποχές όπου είχατε άπλετο χρόνο για σας, περνούσατε ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο στο κρεβάτι και βγαίνατε για ποτό φαίνονται μακρινό όνειρο.
“Με την πάροδο του χρόνου όλα αυτά αρχίζουν να έχουν μια φθίνουσα κατάσταση και ενώ μια σχέση ξεκινάει με ενθουσιασμό, στην πορεία επέρχεται η ρουτίνα” τονίζει η κα. Ζουλίνου. Εκείνος είναι όλη την ημέρα στη δουλειά, εσύ μεταξύ δουλειάς και παιδιών και η σχέση μεταξύ σας “μαραζώνει” στην αφάνεια. Εντάξει, το till death do us appart μπορεί να είναι υπερβολή, αλλά να είσαι σίγουρη ότι υπάρχουν τρόποι να ανανεώσεις ριζικά τον γάμο σου.
Ανανέωση τώρα!
“Ο γάμος μπορεί να παραμείνει ανθηρός, πριν το ζευγάρι φτάσει στην δυσάρεστη θέση του χωρισμού” υπογραμμίζει η ψυχολόγος Αριάδνη Ζουλίνου και δίνει μερικές πρακτικές συμβουλές για να ζωντανέψεις και πάλι το γάμο σου.
– Θέλω να γυρίσω στα παλιά εδώ και τώρα… Αυτό πρέπει να γίνει το μότο σας. Αναζήτησε όλες εκείνες τις στιγμές των πρώτων χρόνων που σε έκαναν να του πεις το ναι! “Τι ήταν αυτό που σας ευχαριστούσε, σας γέμιζε; Αυτό ακριβώς είναι λοιπόν που πρέπει να κάνεις!”
– Του παιδιού σου το παιδί είναι δυο φορές παιδί σου. “Γιατί λοιπόν να μην αφήσεις τα παιδιά κάποια Σαββατοκύριακα στην γιαγιά τους; Πιστέψτε με και τα παιδιά θα ευχαριστηθούν αλλάζοντας και αυτά εικόνες”. Ακόμη και αν δεν οργανώσεις κάτι ξεχωριστό και μόνο το γεγονός πως θα μείνετε μόνοι σας είναι σημαντικό.
– Οργάνωσε ένα ταξίδι στο νησί που πήγατε για πρώτη φορά μαζί διακοπές. Ή πολύ πιο απλά κάντε “μια ρομαντική βόλτα χέρι-χέρι” στην παραλία, όπως τότε που ήσασταν νιόπαντροι, ή βγείτε για “ ένα καλό βραδινό γεύμα”.
Μερικά ζευγάρια πιστεύουν, ότι οι χωριστές διακοπές ή οι ευκαιριακές απιστίες μπορεί να ανανεώσουν την σχέση τους” συμπληρώνει η ψυχολόγος Αριάδνη Ζουλίνου. “Προσωρινά έτσι φαίνεται, μακροπρόθεσμα όμως η πιθανότητα να διαλύσουν τη σχέση και τον γάμο τους είναι μεγαλύτερη”. Οπότε, πριν καταφύγετε σε ακραίες λύσεις προσπαθείστε εκείνες που κρύβουν αγνές προθέσεις και δεν πληγώνουν ανεπανόρθωτα.