ΕΛΛΑΔΑ

Πώς έγινε η απόδραση του ληστή των ΕΛΤΑ στα Βίλια από το «φρούριο» στο Ζεφύρι

Το κτίριο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής είχε εγκαινιαστεί (από τον Αλέξη Τσίπρα) μόλις τον περασμένο Μάρτιο, αλλά φαίνεται πως έχει σοβαρά κενά ασφαλείας.

Με ένα… οδοντωτό σύρμα κοπής μετάλλων που πήρε σε επισκεπτήριο έκοψε το εξωτερικό κάγκελο παραθύρου των κρατητηρίων, ο ληστής των ΕΛΤΑ στα Βίλια και έκανε την απόδραση.

Οσο για το εσωτερικό κάγκελο, δεν δυσκολεύτηκε να το ξεκολλήσει, καθώς ήταν στηριγμένο μόνο στο σοβά του τοίχου! Τόσο εύκολα ο ένας από τους ληστές που ενεπλάκη στην αιματηρή ληστεία στα Βίλια πριν από περίπου ένα μήνα κατάφερε χθες τα ξημερώματα να αποδράσει από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής στο Ζεφύρι, όπου κρατούνταν προσωρινά.

Το συγκεκριμένο κτίριο, που θυμίζει… φρούριο, είχε εγκαινιαστεί τον περασμένο Μάρτιο από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά φαίνεται πως έχει σοβαρά κενά ασφαλείας.

Στο ίδιο κελί με τον δραπέτη ήταν και ο συνεργός του στη ληστεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόδρασή τους έγινε αντιληπτή γύρω στις 04:30 χθες τα ξημερώματα από έναν αστυνομικό σκοπό και άμεσα σήμανε συναγερμός. Ο ένας κρατούμενος κατάφερε να κόψει το εξωτερικό κάγκελο με σύρμα, το οποίο είχε παραλάβει από επισκεπτήριο.

Το εσωτερικό κάγκελο ήταν «σφηνωμένο» πάνω σε σοβάδες και όχι στον τσιμεντένιο τοίχο, με αποτέλεσμα ο άνδρας να καταφέρει να το αποκολλήσει. Τα κρατητήρια είναι στον ημιώροφο και έξω από αυτά υπήρχε μόνο ένας αστυνομικός φρουρός. Ο ένας από τους δράστες συνελήφθη έξω από τα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, ενώ ο άλλος κατάφερε να διαφύγει.

Ο δραπέτης κρατούνταν στο συγκεκριμένο κτίριο, καθώς επρόκειτο να πάρει μεταγωγή για τις Φυλακές Λάρισας, καθώς από τις 11 Δεκεμβρίου είχε βγει φυλακιστήριο, αλλά δεν είχε γίνει ακόμη… δρομολόγιο για τις συγκεκριμένες φυλακές, ενώ ο δεύτερος θα μεταφερόταν στις Φυλακές Χανίων.

Μετά το συμβάν διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διαλευκανθούν οι συνθήκες της απόδρασης, ενώ κάποιοι αστυνομικοί τέθηκαν και σε διαθεσιμότητα. Σημειώνεται πως ο 40χρονος Αλβανός που απέδρασε είχε συλληφθεί στις 27 Νοεμβρίου μετά από ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικό κατά την οποία τραυματίστηκε.

Είχε προηγηθεί ένοπλη ληστεία που είχε διαπράξει με άλλους δύο συνεργούς του στα ΕΛΤΑ Βιλίων Αττικής, οι οποίοι είχαν καταφέρει να διαφύγουν αρχικά παίρνοντας όμηρο έναν οδηγό ταξί, ενώ εκείνοι είχαν κρυφτεί στο πορτμπαγκάζ, αλλά μετά από έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθησαν στο Αιγάλεω. Τότε ο άνδρας που κατάφερε να αποδράσει είχε μεταφερθεί τότε στο Τζάννειο Νοσοκομείο και μετά τη νοσηλεία του οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, όπου διατάχθηκε η προφυλάκισή του. Παρά τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στην ευρύτερη περιοχή, δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του δράστη.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου