ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Πώς θα κάνετε το παιδί να νιώσει όμορφα

Σε γενικές γραμμές, τα παιδιά νιώθουν όμορφα ακόμα και με απλά πράγματα. Άρα λοιπόν μην ψάχνετε συνεχώς το εξεζητημένο ή κάτι που απαραίτητα να έχει εγχρήματη αξία για να ικανοποιήσετε το μικρό σας:

Το παιδί νιώθει όμορφα…με μια αγκαλιά, ένα φιλί και μια γλυκιά κουβέντα των γονιών του. Αυτά τα απλά κι όμως άκρως σημαντικά είναι κινητήριος δύναμη για εκείνο!

Το παιδί νιώθει όμορφα…όταν πηγαίνει μαζί σας στην παιδική χαρά. Έχει ανάγκη να εκτονώνει δημιουργικά την ενέργειά του και να συναντάει άλλα παιδάκια για να παίζει εκτός σπιτιού.

Το παιδί νιώθει όμορφα… όταν περνάει όμορφες στιγμές μαζί σας, αυτό που λέμε ποιοτικό χρόνο. Και αυτός ο χρόνος δεν είναι απαραίτητα εκτός σπιτιού!

Το παιδί νιώθει όμορφα…όταν ακολουθεί μια συγκεκριμένη ρουτίνα στην καθημερινότητά του. Η ύπαρξή της δημιουργεί σωματική και ψυχική ηρεμία στο μικρό σας.

Το παιδί νιώθει όμορφα…όταν ξεκουράζεται επαρκώς και ακολουθεί μια ισορροπημένη διατροφή. Η ορθολογική κάλυψη των βιολογικών του αναγκών είναι βασικός παράγοντας ηρεμίας σε έναν άνθρωπο.

Το παιδί νιώθει όμορφα…όταν του δείχνετε πόσο σπουδαίο το θεωρείτε και πόσο πιστεύετε σε εκείνο. Δεν υπάρχει πιο σπουδαίο πράγμα από το να απολαμβάνει τη στήριξη των ανθρώπων που το έφεραν στον κόσμο.

Το παιδί νιώθει όμορφα…
όταν δείχνετε πρόθεση να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του και γενικά είσαστε εκεί για εκείνο όποτε σας χρειαστεί.