ΚΡΗΤΗ

Πώς θα φτιάξετε καλιτσούνια Σαρακοστής;

Καλοκαιρινή σαρακοστή, καθώς πηγαίνουμε για την μεγάλη γιορτή της Παναγίας και σας παραθέτουμε κάτι νηστίσιμο, αλλά και εύκολο στην παρασκευή. Καλιτσούνια χορτάρινα στο τηγάνι…

ΥΛΙΚΑ (ΖΥΜΗ)

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 φλυτζάνα τσαγιού ελαιόλαδο
  • Λίγη τσικουδιά
  • Αλάτι
  • Νερό

ΥΛΙΚΑ (ΓΕΜΙΣΗ)

  • 1,5 κιλό σπανάκι
  • 3-4 κρεμμύδια ξερά
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα
  • Μάραθο
  • μαιντανός
  • Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουμε το ζυμάρι με το αλεύρι, το λάδι, την τσικουδιά, το νερό και το αλάτι.

Σε μια άλλη λεκάνη ανακατεύουμε το σπανάκι, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το μαιντανό, το μάραθο, το αλάτι και το πιπέρι.

Ανοίγουμε το ζυμάρι σε φύλλο μέτριο και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια όσο ένα πιατάκι του τσαγιού.

Σε κάθε κομμάτι βάζουμε λίγη γέμιση, το διπλώνουμε, πατάμε καλά τις άκρες να κολλήσουν και τηγανίζουμε με μπόλικο λάδι.

Όταν ροδίσουν τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.