ΣΠΙΤΙ

Πώς να δώσετε στα έπιπλα σας ένα παλιό φινίρισμα

Πολλές φορές έχουμε έπιπλα ή αντικείμενα στο σπίτι που δεν μας αρέσουν και θέλουμε να τα βάλουμε σε μια απόθήκη ή ακόμη και να τα πετάξουμε. Μερικοί άνθρωποι το προτιμούν να τα πετάξουν δηλαδή, αλλά εμείς πιστεύουμε ότι η ανακύκλωση είναι η καλύτερη και, επιπλέον, υπάρχουν πολλές τεχνικές για την αλλαγή του στυλ. Σε άλλη περίπτωση μιλήσαμε για τεχνική decoupage, αλλά αυτή τη φορά θα σας δώσουμε δύο τρόπους να δώσετε στα έπιπλα σας ένα παλιό φινίρισμα.

Θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι δεν πρέπει να συγχέετε τηνπαλαιότητα του επίπλου, με τηντεχνική παλαίωσης είναι ένας τρόπος για να ανακαινίσετε τα έπιπλα που δεν χρησιμοποιείτε πλέον για να τα μετατρέψετε σε έπιπλα με στυλ και με ανανεωμένο αέρα.

Τεχνική βαφής με σπρεί και κερί επίπλων

Αυτή η τεχνική της βαφής με ψεκασμό δεν είναι τόσο συνηθισμένη, αφού, γενικά, η βαφή εφαρμόζεται με μια βούρτσα, αλλά τα σπρέι έκαναν την τεχνική αυτή να αποκτήσει αντοχή, καθώς επιτρέπει μια καθαρότερη και ακριβέστερη εφαρμογή. Αυτό θα απαιτήσει μεταλλικό χρυσό χρώμα,άχρωμο γυαλιστικό επίπλων σε σπρέι, άχρωμο κερί για έπιπλα, βούρτσες, απορροφητικΠώς να δώσετε στα έπιπλα σας ένα παλιό φινίρισμα21ό χαρτί και βαμβακερό ύφασμα.

 1. Σκουπίστε την επιφάνεια των επίπλων με βαμβακερό πανί εμποτισμένο σε αλκοόλ.
 2. Χρωματίστε με χρυσό μεταλλικό χρώμα και αφήστε το να στεγνώσει.
 3. Εφαρμόστε το άχρωμο κερί με ένα πινέλο στις περιοχές που δεν θέλετε να αναπαλαιώσετε.
 4. Ψεκάζει το σπρέι γρήγορα για να αποφευχθεί να στάζει.
 5. Όταν στεγνώνει, περάστε το χαρτί κουζίνας όπου εφαρμόσατε το άχρωμο κερί. Στις περιοχές αυτές, το χρώμα δεν θα παραμείνει σταθερό και επομένως θα είναι ευκολότερο να το αφαιρέσετε.

Ολοκληρωμένο φινίρισμα γήρανσης με τεχνική καθαρισμού

Αυτή η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε είδος επίπλων. Με αυτή τη διαδικασία θα επιτύχετε ένα παλαιό αποτέλεσμα μέσω δύο στρώσεων χρώματος: το χρώμα βάσης και το δεύτερο χρώμα. Η διαδικασία είναι η εξής:

 1. Καθαρίστε τα έπιπλα και χρησιμοποιήστε το χρώμα βάσης. Εφαρμόστε ένα διαβρωτικό για να αφαιρέσετε το μελάνι και τρίψιμο ξύλου.
 2. Μετά το τρίψιμο, βαφή με το χρώμα που θέλετε και αφήστε το να στεγνώσει. Στη συνέχεια, εφαρμόστε ένα στρώμα γομμαλάκα για να βελτιώσετε το χρώμα και εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό τόνο στο ξύλο, εφαρμόστε ένα αστάρι για να σφραγίσετε καλά τους πόρους και μόλις στεγνώσετε το χρώμα με το πλαστικό χρώμα του επιλεγμένου τόνου. Θυμηθείτε να εφαρμόσετε το χρώμα με μια βούρτσα πάντα προς την κατεύθυνση του νερών του ξύλου.
 3. Δώστε ένα πρώτο στρώμα χρώματος και όταν στεγνώσει, εφαρμόστε ένα άλλο ανάλογα με το τελείωμα που θέλετε να δώσετε.
 4. Εφαρμόζει την τεχνική της αποσκωρίωσης που συνίσταται στην λείανση της επιφάνειας του ξύλου ακανόνιστου σχήματος με ένα αριθμό γυαλόχαρτων  έτσι ώστε να φαίνεται το στρώμα βάσης. Για να του δώσετε περισσότερο ρεαλισμό τρίψτε με γυαλόχαρτο έντονα στις άκρες, τα καλούπια και στις λεπτομέρειες που μπορεί να έχουν τα έπιπλα.
 5. Εναλλακτικά για περισσότερη παλιά όψη τρίψτε με μια σπάτουλα ή συρματόβουτσα, ακόμη και με κάποιο διαβρωτικό, που θα δώσουν πιο έντονα την όψη του φθαρμένου.Πώς να δώσετε στα έπιπλα σας ένα παλιό φινίρισμα20
 6. Τέλος, περάστε ένα στρώμα από άχρωμο ματ βερνίκι ή άλλο κερί για να προστατεύσετε τα έπιπλα και να τα δώσετε σε ένα φυσικό φινίρισμα.

Με αυτόν τον τρόπο θα πάρετε ένα ηλικιωμένο φινίρισμα στα έπιπλα σας, δίνοντάς τους ένα κομψό και διαφορετικό αποτέλεσμα.Πώς να δώσετε στα έπιπλα σας ένα παλιό φινίρισμα1

Πώς να δώσετε στα έπιπλα σας ένα παλιό φινίρισμα2Πώς να δώσετε στα έπιπλα σας ένα παλιό φινίρισμα3Πώς να δώσετε στα έπιπλα σας ένα παλιό φινίρισμα4Πώς να δώσετε στα έπιπλα σας ένα παλιό φινίρισμα5Πώς να δώσετε στα έπιπλα σας ένα παλιό φινίρισμα6Πώς να δώσετε στα έπιπλα σας ένα παλιό φινίρισμα7Πώς να δώσετε στα έπιπλα σας ένα παλιό φινίρισμα8Πώς να δώσετε στα έπιπλα σας ένα παλιό φινίρισμα9Πώς να δώσετε στα έπιπλα σας ένα παλιό φινίρισμα10Πώς να δώσετε στα έπιπλα σας ένα παλιό φινίρισμα11Πώς να δώσετε στα έπιπλα σας ένα παλιό φινίρισμα12Πώς να δώσετε στα έπιπλα σας ένα παλιό φινίρισμα13

Πώς να δώσετε στα έπιπλα σας ένα παλιό φινίρισμα15

Πώς να δώσετε στα έπιπλα σας ένα παλιό φινίρισμα16Πώς να δώσετε στα έπιπλα σας ένα παλιό φινίρισμα17