ΓΥΝΑΙΚΑ

Πώς να «σώσεις» το κραγιόν που κόπηκε στα δύο Θα είναι -σχεδόν- σαν καινούριο!

Εάν είσαι και εσύ λάτρης του μακιγιάζ, όπως και εμείς, τότε σίγουρα μπροστά στην εικόνα του αγαπημένου σου κραγιόν κομμένο στα δύο μπορείς να βάλεις τα κλάματα. Μην αγχώνεσαι γιατί ξέρουμε τον τρόπο να το «σώσεις» και να το χρησιμοποιήσεις ξανά και ξανά.

Εάν κόπηκε στα δύο:
Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα κερί ή έναν αναπτήρα και φυσικά το «άτυχο» κραγιόν. Κράτησε τη βάση του κομμένου κραγιόν ανάποδα πάνω από την φλόγα, ώστε να λιώσει ελαφρώς και στη συνέχεια κάνε ακριβώς το ίδιο με το άλλο κομμάτι. Όσο μπορείς πιο γρήγορα, ακούμπησέ το προσεκτικά πάνω στη βάση για να ενωθούν. Κράτησέ το έτσι για μερικά δευτερόλεπτα και έπειτα βάλ’ το στην κατάψυξη για 15-20′ για να σταθεροποιηθεί πλήρως. Μπορεί τώρα το κραγιόν σου να μην είναι τόσο όμορφο όσο όταν το αγόρασες, αλλά τουλάχιστον μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αυτό μετράει, σωστά;

Εάν κόπηκε σε πολλά κομμάτια:
Σε αυτήν την περίπτωση, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να του αλλάξεις τελείως συσκευασία. Σε μπεν μαρί λιώσε τα κομμάτια του κραγιόν και στη συνέχεια μετέφερε το μίγμα σε ένα πλαστικό container από ενυδατικό χειλιών που σού έχει τελειώσει (αφού το πλύνεις καλά) ή σε ένα άδειo travel size βαζάκι. Τώρα μπορείς να το βάλεις στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, ώστε να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις κανονικά, απλά αυτή τη φορά με πινελάκι χειλιών.