ΕΛΛΑΔΑ

Πώς ξεκίνησε η φωτιά στη Μόρια -Την έβαλαν οι ίδιοι οι μετανάστες, καταγγέλλει ο πρόεδρος των πυροσβεστών Β. Αιγαίου

 

Η φωτιά στη Μόρια ήταν εμπρησμός, καταγγέλλει ο πρόεδρος των πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου και προσθέτει ότι τη φωτιά έβαλαν οι ίδιοι οι μετανάστες που δεν ήθελαν να μετακινηθούν σε άλλους οικίσκους.

Ο Γιώργος Ντίνος μίλησε το πρωί στον ΑΝΤ1 και όπως είπε την φωτιά μέσα στο κέντρο κράτησης στη Μόρια, την έβαλαν οι ίδιοι οι μετανάστες που δεν θέλουν να μετακινηθούν για να μπουν στους οικίσκους ευπαθείς ομάδες, όπως γυναίκες και παιδιά.

Πρόθεσε μάλιστα πως κάνει την καταγγελια «με πλήρη επίγνωση αυτού που λέει».
Ο πρόεδρος των πυροσβεστών εξήγησε ότι στην Μόρια γίνεται ανακατανομή όσον αφορά στο ποιοι θα μείνουν στα κοντέινερ. Κάποιοι καλούνται να μετακινηθούν για να πάρουν τη θέση τους γυναίκες και παιδιά. «Αυτοί που βγαίνουν, δεν θέλουν να αφήσουν τους οικίσκους και βάζουν φωτιά», είπε ο Γιώργος Ντίνος. «Η πρώτη εκτίμηση είναι πως οι οικίσκοι καίγονται για αυτόν το λόγο», είπε και πρόσθεσε πως η φωτιά ήταν εμπρησμός. Οπως είπε γι αυτό και δεν άφησαν τους πυροσβέστες να φθάσουν στο σημείο και να σβήσουν την φωτιά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου, αυτός είναι και ο λόγος που οι μετανάστες επιτέθηκαν στους πυροσβέστες που έφτασαν στη Μόρια για να σβήσουν τη φωτιά. «Σταμάτησαν τα αυτοκίνητα, τα έσπασαν με πέτρες, πήραν προσωπικά αντικείμενα των παιδιών, ασυρμάτους, κράνη, τις τσάντες τους και τους έβαλαν φωτιά δίπλα από τ’ αμάξι».