ΚΟΣΜΟΣ

«Ρουκέτα» Σαλβίνι κατά Γιούνκερ: «Μιλώ μόνον με άτομα που δεν πίνουν»

«Βολές» κατά του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, εκτόξευσε ο γραμματέας της Λέγκα και υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, στον απόηχο των ευρωπαϊκών μηνυμάτων προς τη Ρώμη να τηρήσει τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

Σε τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού La 7 και αναφερόμενος στον κ. Γιούνκερ, ο κ. Σαλβίνι επεσήμανε ότι «μιλώ μόνον με άτομα που δεν πίνουν».

Όπως πρόσθεσε, «στην Ιταλία, κανείς δεν πιστεύει τις απειλές του Γιούνκερ, ο οποίος παραλληλίζει την χώρα μας με την Ελλάδα».

«Συγκρίνοντας την Ιταλία με την Ελλάδα, ο Γιούνκερ εκτοξεύει το σπρεντ. Αυτή του την δήλωση μπορούσε να την αποφύγει. Πριν να ανοίξει το στόμα του, θα έπρεπε να πίνει δυο ποτήρια νερό και να σταματήσει να προχωρεί σε ανύπαρκτες απειλές. Διαφορετικά, θα του ζητήσουμε αποζημίωση», συμπλήρωσε ο κ. Σαλβίνι.

Τη  Δευτέρα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Γερμανία, ο κ. Γιούνκερ ανέφερε για την Ιταλία πως «αν όλες οι χώρες είχαν ειδική μεταχείριση, αυτό θα σήμαινε το τέλος του ευρώ».

Προειδοποίησε δε, τη Ρώμη να μην προχωρήσει στην εφαρμογή του υπάρχοντος προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2019, το οποίο προβλέπει έλλειμμα 2,4% του ΑΕΠ, παραβιάζοντας τους κανόνες της Ε.Ε.

«Η Ιταλία παίρνει αποστάσεις από τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουμε συμφωνήσει από κοινού, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης» επεσήμανε επιπλέον.

Και πρόσθεσε: «Δεν θα επιθυμούσα, αφού καταφέραμε πράγματι να αντεπεξέλθουμε στην ελληνική κρίση, να καταλήξουμε με την ίδια κρίση στην Ιταλία. Μια τέτοια κρίση ήταν ήδη, αρκετή».

«Πρέπει να εμποδίσουμε την Ιταλία να καταφέρει να πετύχει μια ειδική μεταχείριση στο θέμα αυτό, καθώς αν όλοι τη λάμβαναν, αυτό θα σήμαινε το τέλος του ευρώ» κατέληξε ο κ. Γιούνκερ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, DPA