ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στην Αυστραλία: Αστυνομικός ανάγκασε οδηγό να «ορκιστεί στον Αλλάχ» για μία παράβαση

 

 

 

Μεγάλος ντόρος έχει ξεσπάσει στην Αυστραλία με την συμπεριφορά δύο αστυνομικών στο Σίδνεϊ κατά δύο γυναικών που βρίσκονταν σε αυτοκίνητο.

Οπως αναφέρει η Standard, μια 24χρονη και η μητριά της, αμφότερες με καταγωγή από το Αφγανιστάν, οδηγούσαν όταν περιπολικό τους ζήτησε να σταματήσουν. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η μητριά δεν φορούσε ζώνη στο αυτοκίνητο, ενώ κατηγόρησαν την οδηγό ότι δεν σταμάτησε αμέσως όταν το ζήτησαν. Όταν το έκανε ωστόσο, άρχισαν τις προσβολές.

Ο ένας αστυνομικός, φέρεται να της είπε: Πρέπει να είσαι το πιο χαζό άτομο που έχω συναντήσει ως οδηγό αυτοκινήτου που τον καταδιώκει περιπολικό». Με το σκηνικό να καταγράφεται από κάμερα, ο αστυνομικός ζήτησε την ταυτότητα της μητριάς, η οποία δεν είχε, με τον αστυνομικό να τους ζητούν να βγουν εκτός περιπολικού.
«Αν δε ξέρεις πως να οδηγείς στους δρόμους της Αυστραλίας, να δώσεις πίσω το δίπλωμά σου», συνέχισε ο ένας εκ των δύο αστυνομικών, με την κοπέλα να λέει πως «ορκίζεται» ότι δεν ήξερε που να σταματήσει στο συγκεκριμένο σημείο όπου βρισκόταν. Εκεί ο αστυνομικός την ρώτησε για την θρησκεία της και όταν είπε ότι είναι μουσουλμάνα, της είπε: «ορκίσου στον Αλλάχ». Οταν αυτή το έκανε, της απάντησε ειρωνικά «ναι, καλά», την ώρα που ο άλλος αστυνομικός της έλεγε να «μην εκμεταλλεύονται το σύστημα της Αυστραλίας» και να «μάθουν να σέβονται για να μην τις στείλουν πίσω σε φυλακές».

Αυστραλία: Τιμωρήθηκαν οι αστυνομικοί
Το περιστατικό έγινε τον περασμένο Απρίλιο, αλλά βγήκε τώρα στην δημοσιότητα, με τον ένα αστυνομικό να κατηγορείται για bullying. Ο συνάδελφός του έκανε λόγο για «ντροπιαστική» συμπεριφορά, αλλά δεν μπήκε στην διαδικασία να απολογηθεί. Παραδέχτηκε ωστόσο πως θα μπορούσε να δει ως bullying τον τρόπο με τον οποίο φέρθηκε ο συνεργάτης του στις δύο γυναίκες.

Οι δύο αστυνομικοί υποβαθμίστηκαν και δεν θα έχουν δικαίωμα να έρχονται σε επαφή με πολίτες μετά από αυτό το περιστατικό, εν ώρα εργασίας. Η υπηρεσία τους ανέφερε μάλιστα πως «έχει άγνοια των καθηκόντων και των ευθυνών του. Παραδέχτηκε πως ήταν αγενής στην διάρκεια της υπηρεσίας του και ακατάλληλος να κρίνει πότε ένας άνθρωπος λέει αλήθεια και πότε όχι. Δεν θα έρχεται πλέον σε επαφή με τους πολίτες».