ΚΡΗΤΗ

Σήμερα η απόφαση για την δολοφονία Δουρουντάκη

Ο εισαγγελέας έχει προτείνει την ενοχή του βασικού κατηγορούμενου

Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων και πιθανότατα την απόφαση, αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας του 70χρονου Παντελή Δουρουντάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Ρεθύμνου, έχει προτείνει την ενοχή του βασικού κατηγορούμενου για την ανθρωποκτονία,υποστηρίζοντας πως πως τα όσα ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος, ότι δηλαδή ήταν σε άμυνα δεν αποδεικνύονται από την δικογραφία και αποτελούν μόνο δικά του λεγόμενα.

«Ντρέπομαι και ζητάω συγνώμη», είπε στη διάρκεια της απολογίας του ο κατηγορούμενος και αναφέρθηκε στην ημέρα της δολοφονίας ως «καταραμένη μέρα». Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ουδέποτε είχε προβλήματα στις σχέσεις του με τον Παντελή Δουρουντάκη και πως εκείνος ουδέποτε του είχε πει πως είχε ιδιοκτησία δίπλα στο λατομείο του στα Σφακιά. Αναφέρθηκε στην ημέρα της δολοφονίας ως «καταραμένη μέρα», οπότε «όλα ξεκίνησαν», περιέγραψε ότι ο αδερφός του τον ενημέρωσε πως το θύμα από το πρωί είχε πάει στο λατομείο και είχε ζητήσει να του δώσουν ένα κοντέινερ που είχαν. Αργότερα, είπε, το θύμα πήγε και τοποθέτησε τέσσερις πασσάλους στο χώρο του λατομείου, τους οποίους ο ίδιος έβγαλε όταν επέστρεψε από το Ηράκλειο όπου βρισκόταν από το πρωί.

Το απόγευμα, είπε, ενώ βρισκόταν στο χώρο της επιχείρησης του πήγε το θύμα με άγριες διαθέσεις και βρίζοντας τον, του είπε πως θα τον σκοτώσει. Υποστήριξε ότι το θύμα έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε και πως εκείνο έπαθε εμπλοκή. Εκείνος, είπε, φοβήθηκε, πήρε την καραμπίνα και τον πυροβόλησε.