ΕΛΛΑΔΑ

Σαββιδάκης: Όποιος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τι λέω είναι επικίνδυνος για τη χώρα μου

«Όποιος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει αυτό που λέω εγώ, είναι ύποπτος, υποκριτής και επικίνδυνος για τη χώρα μου», είπε ο Γιάννης Σαββιδάκης, επιχειρώντας να εξηγήσει τις δηλώσεις του για τα δικαιωμάτα των γηγενών έναντι των μεταναστών.

«Ρατσισμός είναι η πίστη κάποιων ανθρώπων ότι είναι ανώτεροι από τους άλλους. Έχω φίλους από όλες τις προτιμήσεις, από όλα τα χρώματα και από όλες τις εθνικότητες» είπε ο τραγουδιστής, σε παρέμβαση που έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή για να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

«Κάποιος που κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, για μένα που έχω δώσει τόσα χρόνια δείγματα γραφής, δεν νομίζω να με έχει δει κανείς να χαιρετάω ναζιστικά» τόνισε.

Ξεκινώντας, ο γνωστός τραγουδιστής, υποστήριξε οτι δεν είναι ρατσιστής, περιγράφοντας: «Είπα ότι εγώ και η οικογένειά μου τη δεκαετία του ’90 βαφτίσαμε έναν μπαμπά κι ένα αγοράκι από την Αλβανία. Αυτή η κίνησή μας, όχι μόνο δεν μας καθιστά ρατσιστές, μας καθιστά σχεδόν φιλάνθρωπους γιατί οι άνθρωποι δεν είχαν στον ήλιο μοίρα… Αυτό, ένας άνθρωπος, ο οποίος για κάποιους λίγους ανεγκέφαλους θεωρείται ρατσιστής, δεν το κάνει»

Διαβάστε:  Βίντεο ντοκουμέντο – Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Τουρκία – Τέσσερεις στρατιώτες νεκροί

«Υπάρχουν μετανάστες που βρίσκονται εδώ από τις αρχές του ’90. Αυτοί οι μετανάστες που είναι εδώ 30 χρόνια πρέπει και αυτοί να έχουν περισσότερα δικαιώματα από αυτούς που ήρθαν πέρυσι. Είναι πολύ κατανοητό αυτό που λέω, Εγώ δεν είπα ότι τα παίρνουν αυτοί οι άνθρωποι που έρχονται τα προνόμια, υπάρχει έλλειψη στις υποδομές, στα συστήματα, η οποία δεν υπήρχε στη Γερμανία όταν φεύγαμε εμείς», πρόσθεσε.