ΚΟΣΜΟΣ

Σαλβίνι και Μαρί Λεπέν ανακοίνωσαν συνεργασία ενόψει ευρωεκλογών

Οι επικεφαλής της γαλλικής και ιταλικής πατριωτικής δεξιάς συναντήθηκαν σήμερα στο Παρίσι για να συντονίσουν τις κινήσεις τους προ των κρίσιμων ευρωεκλογών.

Η Μαρίν Λεπέν και ο Ματέο Σαλβίνι επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες, που τους ήθελαν να προγραμματίζουν νέα συνάντηση και κοινή εκδήλωση, τονίζοντας ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί  στα «μέσα Μαΐου».

Το γραφείο Τύπου του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών και αρχηγού της Λέγκα έκανε λόγο για μία «πολύ θερμή» συνάντηση, επισημαίνοντας ότι οι δύο πολιτικοί συζήτησαν για την πολιτική κατάσταση, τα σενάρια και τις Ευρωεκλογές.

Στόχος να συντονίσουν τις εκστρατείες τους, οι οποίες όπως επισημαίνεται, θα έχουν στο επίκεντρό τους την εργασία, την οικογένεια και την προστασία του περιβάλλοντος.

Επίσης «δεσμεύθηκαν να ενισχύσουν τις νέες διεθνείς συμμαχίες για να επεκτείνουν την οικογένεια αυτών που επιθυμούν να αλλάξουν τις Βρυξέλλες», τονίζεται στην ανακοίνωση, δηλαδή να διευρύνουν την πολιτική ομάδα του ευρωκοινοβουλίου Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας (ENL), στην οποία ανήκουν ο Εθνικός Συναγερμός και η Λέγκα μαζί με το αυστριακό Κόμμα των Ελευθέρων (FPO).

Ο Σαλβίνι αναμένεται να απευθύνει πρόσκληση τη Δευτέρα από το Μιλάνο προς άλλα εθνικιστικά κόμματα, ανάμεσά τους και το AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία) με στόχο να διευρύνει την πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Σε φόρμα και έτοιμοι να κερδίσουμε τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου με τον Ματέο Σαλβίνι» έγραψε από την πλευρά της στο Twitter η Μαρίν Λεπέν.

Είναι φανερό πως η Ευρώπη των Εθνών αφυπνίζεται και όχι μόνο δεν είναι κατά της ευρωπαϊκής ιδέας όπως διαδίδουν τα γνωστά πιόνια των Βρυξελών αλλά αντίθετα θέλουν μια νέα αναγεννημένη ό0μως Ευρώπη και όχι αυτή που επιβάλλει ασφυκτικούς κανόνες στα μέλη της σήμερα.

Προβολή εικόνας στο Twitter

Marine Le Pen

@MLP_officiel

🇫🇷🇮🇹 En pleine forme et prêts pour gagner les élections européennes le 26 mai prochain avec @matteosalvinimi 💪🏻 ! MLP