ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥΚΡΗΤΗ

Σεϊτάν Λιμάνια στα Χανιά ΦΩΤΟ

«Διαβολολίμανα» τα έλεγαν οι Τούρκοι για τα επικίνδυνα ρεύματά τους, αν και είναι αμέσως σαφές πως η παραλία είναι περισσότερο παραδεισένια παρά… σατανική.

Ο λόγος για τα από κάθε άποψη εκπληκτικά Σεϊτάν Λιμάνια δίπλα στα Χανιά της Κρήτης, καμιά εικοσαριά χιλιόμετρα έξω από την πόλη, ένα σκηνικό που θα σε μαγέψει με τις στενές τιρκουάζ λωρίδες που σχηματίζονται στους ορμίσκους.

shutterstock1032813058

Μυστική άλλοτε αποκλειστικά για τους ντόπιους, η παραλία του Στεφάνου -όπως είναι επισήμως γνωστή- περιβάλλεται από τρεις παράλληλους και στενόμακρους όρμους που είναι χάδι για τα μάτια.

Μέσα στο άγριο τοπίο με τους απόκρημνους βράχους και την παρθένα ομορφιά, εκεί θα βρει ο περιπετειώδης ταξιδευτής τον μικροσκοπικό παράδεισο με το χαλίκι ή την άμμο, ανάλογα τι θα κατεβάσουν τα νταμάρια της περιοχής από το φαράγγι. Και όταν τον βρει, θα μείνει να απορεί…

shutterstock652188010

Γιατί να πας: Για το πιο περίεργο μπλε της Ελλάδας! Μπορεί οι φωτογραφίες να μοιάζουν «πειραγμένες» με φίλτρα και τα σχετικά, δεν είναι όμως. Γιατί απλά δεν τη χρειάζονται τη διόρθωση της τεχνολογίας τα Σεϊτάν Λιμάνια, έχοντας δεχτεί το γενναιόδωρο άγγιγμα της Μητέρας Φύσης.

shutterstock438004414

Μόλις κατέβεις από το κακοτράχαλο μονοπάτι, τι μονοπάτι δηλαδή, πάνω στα βράχια πατάς και εύχεσαι να μην ανεβαίνει κανένας, θα αποζημιωθείς από μια εικόνα νερών που δεν έχεις ξαναδεί. Σίγουρα όχι στη χώρα μας. Αθλητικά φρόντισε να φοράς μόνο, καθώς οι σαγιονάρες δεν είναι καθόλου φίλες σου στην κάθοδο.

shutterstock719632342

Παρά τον ιδρώτα όμως, το πιο παράξενο και καλά κρυμμένο μπλε της Ελλάδας σε περιμένει να σε μαγέψει. Τέτοια είναι η απόχρωση που θα σε κάνει να πάρεις όρκο ιερό πως στα παραδείσια Διαβολολίμανα θα επιστρέψεις στα σίγουρα κάποια στιγμή. Ακόμα και αν είναι του χρόνου!

shutterstock1024686730