ΚΡΗΤΗ

Σε ένα θαύμα ελπίζουν οι συγγενείς και φίλοι του ψαροντουφεκά

Με το βλέμμα «καρφωμένο» στο φουρτουνιασμένο νότιο κρητικό πέλαγος συγγενείς και φίλοι του 33χρονου αγνοούμενου ψαροντουφεκά προσεύχονται να γίνει ένα θαύμα.

Οι δικοί του άνθρωποι με αγωνία και σπαραγμό ψυχής παρακολουθούν τις έρευνες λιμενικού και 3ης ΕΜΑΚ ενώ αγαπημένοι του φίλοι, με τους οποίους ψάρευε συχνά, προσπαθούν από την πλευρά τους να συνδράμουν στο έργο των Αρχών, υποδεικνύοντας τα σημεία στα οποία συνήθιζε να βουτά ο έμπειρος ψαροντουφεκάς. Ξέρουν τα νερά της περιοχής, τα «περάσματα», τις συνήθειες του 33χρονου.

Το βάρος των ερευνών επικεντρώνεται στα δύο νησάκια που βρίσκονται στην περιοχή των Καλών Λιμένων, κυρίως στη νότια πλευρά τους. Δυστυχώς η σφοδρή θαλασσοταραχή δεν επέτρεψε στους έμπειρους δύτες της 3ης ΕΜΑΚ να προσεγγίσουν νοτίως το ένα από τα νησάκια, κάτι που θα επιχειρηθεί εκ νέου αύριο, καιρού επιτρέποντος. Ο αγνοούμενος περιγράφεται ως δεινός ψαροντουφεκάς που χρησιμοποιούσε μία τεχνική σαν αυτή των σφουγγαράδων της Καλύμνου. Ένωνε σε μία σημαδούρα βαρίδια (περί τα 9 κιλά), τα οποία τον βοηθούσαν να καταδυθεί πιο γρήγορα και στην συνέχεια τα απελευθέρωνε. Η σημαδούρα εντοπίστηκε να επιπλέει, με τα βαρίδια να βρίσκονται σε βάθος περίπου 15 μέτρων. Εκτιμάται ότι αν συνέβη κάτι στον 33χρονο, αυτό έγινε στην «διαδρομή» προς τον βυθό.

cretalive.gr