ΚΡΗΤΗ

Σε τρία τμήματα το υπόλοιπο της ανάπλασης στο κέντρο

Με πολλές απουσίες, πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη διαπαραταξιακή τηλεδιάσκεψη στη Λότζια, προκειμένου οι επικεφαλής των παρατάξεων να ενημερωθούν σε σχέση με τα τεύχη δημοπράτησης του εμβληματικού έργου, που αφορά στην ολοκλήρωση της μεγάλης παρέμβασης ανάπλασης στο πλέγμα των δρόμων της Δικαιοσύνης.

Στην πρωινή τηλεσυνάντηση δεν έδωσαν το παρόν η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Γ.Κουράκη, των «Ενεργών Πολιτών», ενώ αντίστοιχα δεν παραβρέθηκαν οι Π.Ινιωτάκης και Ε.Κουκιαδάκης. Υπό αυτές τις συνθήκες η ενημέρωση περιορίστηκε στους Γ.Σισαμάκη, το  Μ.Κασαπάκη από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», την Ε.Σχοιναράκη και το Μ. Βασιλάκη από την Ηράκλεια Πρωτοβουλία.

Ειδικότερα, ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε τους επικεφαλής των παρατάξεων, ότι η τεχνική υπηρεσία είναι έτοιμη να προχωρήσει σε ανοικτό διαγωνισμό ανάθεσης του έργου με την προϋπόθεση και ότι είναι στη διάθεση τους για να ελεγχθούν τα τεύχη δημοπράτησης, ώστε να μπορούν να τα αξιολογήσουν και  να κάνουν τις παρατηρήσεις τους.

Η χθεσινή τηλεσυνάντηση ήταν μόνο ενημερωτική και δεν ελήφθη κάποια απόφαση, παρά μόνο αναλύθηκε η δρομολόγηση της υλοποίησης του υπόλοιπου έργου ανάπλασης.

Ο αντιδήμαρχος εξήγησε ότι με τη νέα δημοπράτηση, το έργο θα χωρίζεται σε τρία κομμάτια. Το πρώτο θα αφορά την ανάπλαση του σταυρού της πόλης στο ύψος της διασταύρωσης της 25ης Αυγούστου με τη Δικαιοσύνης την Ίδης και τη 1821, συμπεριλαμβανομένης και της οδού Χατζημιχάλη Γιάνναρη. Το δεύτερο τμήμα θα είναι η μικρή Έβανς και το τρίτο η οδός 1821.

Όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος στη νέα δημοπράτηση έχουν τεθούν σφιχτά χρονοδιαγράμματα υλοποίησης, ώστε να μην υπάρξει χρονοτριβή και αναβλητικότητα στην ολοκλήρωση της παρέμβασης. Για την ακρίβεια η προσέγγιση που υπάρχει είναι ο κάθε δρόμος να έχει ένα χρονοδιάγραμμα που θα έχει οροφή τους τέσσερις μήνες, ώστε να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατό λιγότερη όχληση στους κατοίκους και καταστηματάρχες των περιοχών αυτών.

Το συνολικό κόστος του έργου φτάνει στα 2,5 εκ ευρώ. Σε σχέση με το αρχικό έργο της πρώτης δημοπράτησης το ποσοστό υλοποίησης ήταν 45% πράγμα που σημαίνει ότι το έργο που σύντομα θα δημοπρατηθεί θα καλύψει το υπόλοιπο ποσοστό της ανάπλασης.

Όπως τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Αναστασάκης είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε το έργο και να βγει στον αέρα μέσα στον Απρίλιο, με τη  διαδικασία του ανοικτού διαγωνισμού και να έχουμε προσφορές μέσα στον Μάιο.

Ο ίδιος  σημειώνει ότι οι εργασίες ανάπλασης στο πλέγμα των δρόμων της Δικαιοσύνης, θα ξεκινήσουν το προσεχές Φθινόπωρο για να αποφύγει η πόλη τη φοβερή εργοταξιακή όχληση μέσα στην καλοκαιρινή σεζόν που θα την αποδιοργανώσει λειτουργικά.