ΕΛΛΑΔΑ

Σε φορτισμένο κλίμα η Προανακριτική για Novartis -Η ΝΔ ζητά εξαίρεση Πολάκη-Τζανακόπουλου

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 17:00 η συνεδρίαση της προκαταρκτικής επιτροπής για τη Novartis και τον ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Στη συνεδρίαση θα κυριαρχήσει η συζήτηση για το εάν θα εξαιρεθούν από την επιτροπή οι πρώην υπουργοί Δ. Τζανακόπουλος και Π. Πολάκης καθώς έχουν κληθεί ως μάρτυρες.

Σε σύσκεψη που έγινε νωρίτερα μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ που είναι μέλη της προανακριτικής επιτροπής αποφασίστηκε να επιμείνουν και να εξαιρεθούν από μέλη της επιτροπής οι δύο πρώην υπουργοί.

Σημειώνεται ότι τόσο οι βουλευτές της ΝΔ όσο και του ΚΙΝΑΛ τους έχουν προτείνει για μάρτυρες κάτι που εκ των πραγμάτων συνεπάγεται την εξαίρεση τους από μέλη της επιτροπής. Στην εξαίρεση των δύο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει και το ΚΙΝΑΛ που πρώτο τους περιελάμβανε στη λίστα των μαρτύρων που είχε προτείνει.

Ως εκ τούτου, η απογευματινή συνεδρίαση ξεκίνησε σε ιδιαιτέρως φορτισμένο και τεταμένο κλίμα, με δεδομένες και τις προειδοποιήσεις του κ. Πολάκη στην προηγούμενη συνεδρίαση ότι «μόνο σηκωτό» θα τον βγάλουν από την προανακριτική.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής με την έναρξη της συνεδρίασης μίλησε για «ανοίκειο τρόπο έκφρασης κατά του προεδρείου» και για «αναίρεση μυστικότητας και υπονόμευση της διαδικασίας» και μάλιστα μπροστά στα ΜΜΕ. Εκανε δε έκκληση να αποφύγουν τα μέλη της Επιτροπής συμπεριφορές ευτελισμού της.

Πλεύρης: Είχαν εξαιρεθεί και στο παρελθόν μάρτυρες
Ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι είχε υπάρξει εξαίρεση μαρτύρων και στο παρελθόν φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Παπουτσή – Λαφαζάνη το 2010. «Είχε υπάρξει γνωμοδότηση τον Φεβρουάριο του 2010 στη Βουλή. Τότε είχε συναινέσει και ο ΣΥΡΙΖΑ με εκπρόσωπο τον Τσούκαλη» τόνισε χωρίς καμία αντίδραση από πλευράς των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε κάθε περίπτωση πάντως. Όπως αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την Επιτροπή