ΚΡΗΤΗ

Σε ύφεση ο ιός της γρίπης Η1Ν1 στην Κρήτη – Δύο στην Εντατική

Την ώρα που η Κρήτη έχει θρηνήσει τον πρώτο νεκρό εξαιτίας του κορωνοϊού και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κάνουν σχεδόν καθημερινά την εμφάνισή τους, σε κάμψη φαίνεται πως είναι ο ιός της εποχικής γρίπης Η1Ν1 στο νησί αφού μόλις δύο άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη που μίλησε στο ekriti.gr αυτή την ώρα, δύο άνθρωποι νοσηλεύονται στη ΜΕΘ με τον ιό της γρίπης. Πρόκειται για έναν 74χρονο στο Νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου και για έναν 81χρονο στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Και οι δύο παρακολουθούνται από τους ιατρούς.

Σύμφωνα με την κ. Μπορμπουδάκη ο ιός της γρίπης βρίσκεται σε ύφεση όπως αναμενόταν ότι θα έχει γίνει αυτήν την περίοδο ενώ το ευτυχές, είναι ότι δεν έχει καταγραφεί θάνατος ασθενούς. 

Σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό, σημειώνει η κ. Μπορμπουδάκη, έπαιξε η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού όπως και η εμβολιαστική κάλυψη των υγειονομικών της Κρήτης, με πρώτο πανελλαδικά το Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου το 80% των εργαζομένων είχαν φροντίσει να εμβολιαστούν για τη γρίπη.

Γιώργος Ι. Παπαδάκης

ekriti.gr