ΚΡΗΤΗ

Σκέψεις για αποκλεισμό της παραλιακής … ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Ο ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ

-Η Δημοτική Αστυνομία ξετρύπωσε το κρυφό… καπηλειό

Με κόκκινη κορδέλα έκλεισε χθες η δημοτική αστυνομία την παιδική χαρά στον Καράβολα και πάρκο σκύλων στην παραλιακή απαγορεύοντας την είσοδο των πολιτών οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 150 ευρώ όσοι εντοπιστούν στο συγκεκριμένο σημείο.

Το μέτρο του αποκλεισμού κρίθηκε επιβεβλημένο καθώς εντοπίστηκαν πολλοί συμπολίτες μας, οι οποίοι μπορεί να είχαν συμπληρωμένα έγγραφα για την έγκριση της εξόδου τους, όμως συνωστίζονταν ο ένας πλάι στον άλλο, με αποτέλεσμα να μην τηρούνται τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ο πολιτικός πρϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, Μαρίνος Παττακός
Ο πολιτικός πρϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, Μαρίνος Παττακός

Αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο εντοπίζεται σε όλη την έκταση του πλακοστρωμένου δρόμου της παραλιακής λεωφόρου από το Μπεντενάκι μέχρι το Παγκρήτιο, και όπως αποκαλύπτει στην «Π» ο πολιτικός προϊστάμενος της δημοτικής αστυνομίας Μαρίνος Παττακός αν η κατάσταση αυτή δεν διορθωθεί, γίνονται σκέψεις για τον ενδεχόμενο αποκλεισμό του.

Ο ίδιος ωστόσο αξιολογεί ότι η τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας στην συνολική τους εικόνα στο δήμο Ηρακλείου εξελίσσεται ικανοποιητικά, και είναι πολύ βελτιωμένη σε σχέση με το παρελθόν, ενώ όπως τονίζει από τη Δευτέρα μέχρι σήμερα έχουν χρεωθεί συνολικά εννέα πρόστιμα 150 έκαστο.

Ιδιωτικό κρυφό καπηλειό

Ο κ. Παττακός τονίζει ότι η δημοτική αστυνομία δέχεται καταιγισμό τηλεφωνικών μηνυμάτων αγανακτισμένων πολιτών που ζητούν την παρέμβαση της υπηρεσίας η οποία παρεμβαίνει ελέγχοντας όλες τις καταγγελίες που γίνονται. Μια από αυτές μάλιστα αφορούσε σε χωριό που απέχει λίγα χιλιόμετρα έξω από το Ηράκλειο με κατεύθυνση προς το νότο, όπου εντοπίστηκε ένα κρυφό… καπηλειό…

Συγκεκριμένα μετά από σχετική καταγγελία πολιτών δημοτικοί αστυνομικοί εντόπισαν ημιυπόγειο ιδιωτικό χώρο, οι ιδιοκτήτες του οποίου είχαν κλείσει την τζαμαρία του με εφημερίδες, και στο εσωτερικό του υπήρχαν τραπεζάκια και καρέκλες που φανέρωναν ότι γινόταν συναντήσεις. Για το όλο θέμα ενημερώθηκε και η ΕΛΑΣ η οποία έχει επιληφθεί του θέματος.

Από την πλευρά του πάντως ο κ. Παττακός τονίζει ότι οι έλεγχοι της υπηρεσίας γίνονται παντού και χρεώθηκαν πρόστιμα σε πολίτες που εντοπίστηκαν χωρίς τα αναγκαία έγγραφα άδειας εξόδου στο πάρκο Καράβολα, στη Δικαιοσύνης στην Κνωσού. Όπως τονίζει η υπηρεσία φροντίζει κατά βάση να κάνει συστάσεις στους πολίτες και τα πρόστιμα χρεώνονται όταν συναντά αντιδράσεις ή δυσκολία στη συνεργασία.

Σε κάθε περίπτωση όμως οι έλεγχοι είναι διαρκείς και διευρυμένοι όπως τονίζει, και δεν αφορούν μόνο τους πολίτες που κινούνται στο δρόμο αλλά και στα super market, τα ΚΤΕΛ τις τράπεζες και την παράνομη λειτουργία καταστημάτων για την οποία το πρόστιμο είναι τσουχτερό και φτάνει τα 5.000 ευρώ, ενώ για κάθε παράνομη συνάθροιση το πρόστιμο αγγίζει τα 1.000 ευρώ.