ΚΡΗΤΗ

Σκληρή γλώσσα από την πολιτική αγωγή για το φονικό στη Νεάπολη «Είχε το χρόνο να δείξει ότι μετάνιωσε, αν επιδίωκε τη λύτρωση» …

Στην αντεπίθεση περνάει ο δικηγόρος Γιώργος Κοκοσάλης, συνήγορος της οικογένειας Φινοκαλιώτη που θρηνεί για τη δολοφονία του 73χρονου πατέρα και αγωνιά για την κατάσταση τη υγείας του 40χρονου γιου, σχετικά με τα όσα ισχυρίζεται η υπεράσπιση του 43χρονου δράστη περί συντριβής και πρόθεσης αυτοκτονίας του.

«Αυτά είναι υπερασπιστικά επιχειρήματα, είχε το χρόνο να αυτοκτονήσει αν ήθελε πραγματικά να λυτρωθεί. Επέλεξε να εξαφανιστεί επί τέσσερις ημέρες για να προετοιμάσει την υπεράσπιση του. Είναι ξεκάθαρο. Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη ότι θα του αποδώσει την μομφή που του αξίζει, δηλαδή της ισόβιας κάθειρξης».

Ο κ. Κοκοσάλης υποστηρίζει ακόμα ότι ο 43χρονος δεν επέλεξε να παραδοθεί, όπως ισχυρίζεται. «Είχε σφίξει ο κλοιός γύρω του. Ξέρουμε ότι κρυβόταν στην οικία γνωστής κτηνοτροφικής οικογένειας του Οροπεδίου. Μόλις έσφιξε ο κλοιός γύρω του αναγκάστηκε να παραδοθεί για να «εκβιάσει» όταν έρθει η ώρα της κρίσης ευμενέστερη μεταχείριση». Η οικογένεια των θυμάτων επιμένει ότι η δολοφονική επίθεση ήταν απόλυτα προσχεδιασμένη.