ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρά επεισόδια στις φυλακές Αυλώνα μεταξύ Βορειοαφρικανών κρατουμένων και Αλβανών με πέτρες και μαχαίρια

Ένταση μεταξύ Αλβανών και αραβόφωνων κρατουμένων σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στις φυλακές Αυλώνα. Ειδικότερα, για άγνωστο λόγο δύο ομάδες κρατουμένων άρχισαν να λογομαχούν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για μία ομάδα Αλβανών που βρίσκονταν στο ισόγειο και μία ομάδα αραβόφωνων και Αλγερινών από τον δεύτερο όροφο των φυλακών.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες οι δύο ομάδες μετά την έντονη λογομαχία, οι αραβόφωνοι κρατούμενοι πέταξαν καυτό λάδι και ζεματιστό νερό προς τους Αλβανούς που απάντησαν πετώντας πέτρες.  ενώ αναφέρουν ότι οι κρατούμενοι απείλησαν τον διευθυντή του λυκείου των φυλακών, βάζοντάς του το μαχαίρι στον λαιμό, κάτι όμως που διαψεύστηκε  από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη, όταν σημειώθηκε ένταση μεταξύ Βορειοαφρικανών κρατουμένων και Αλβανών, πετώντας πέτρες, πλακάκια και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατέβασαν το εσωτερικό κιγκλίδωμα των φυλακών προκειμένου οι δύο ομάδες να μην έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο. Να σημειώσουμε πως για να επιστρέψουν στα κελιά τους οι κρατούμενοι χρειάστηκε και η συνδρομή της εξωτερικής φρουράς των φυλακών. Από το επεισόδιο σημειώθηκαν μικροτραυματισμοί.