ΚΡΗΤΗ

Σοβαρές αντιδράσεις με φόντο Αεροδρόμιο Καστελίου και αξιοποίηση του “Ν. Καζαντζάκης”

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκάλεσε το θέμα αξιοποίησης του αεροδρομίου “Νίκος Καζαντζάκης” με αφορμή την υλοποίηση του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλι. 

Με παρέμβαση του για το θέμα, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρνουατάκης, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη τόνισε πως ουδέποτε το Υπουργείο άκουσε την τοπική κοινωνία, η οποία έχει σχέδιο και μπορεί να προτείνει παρεμβάσεις.

Ο Περιφερειάρχης υποστήριξε πως όταν ανοίγει το θέμα του νέου διεθνούς αεροδρομίου με ταυτόχρονη αξιοποίηση του υφιστάμενου αεροδρομίου “Νίκος Καζαντζάκης” θα έπρεπε να έχουν ερωτηθεί, αλλά και να έχουν προσκληθεί οι τοπικές κοινωνίες. Ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε πως βρίσκεται σε διαρκείς συζητήσεις με τη δημοτική αρχή του Ηρακλείου, τονίζοντας πως Δήμος και Περιφέρεια θα μπορούσαν να συνεργαστούν προκειμένου να υπάρξει ένα σχέδιο ανάπλασης.

Παρέμβαση πραγματοποίησε και η πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Φανή Κουτσουμπού, η οποία υποστήριξε πως υπάρχει ένας Περιφερειακός Σχεδιασμός, τον οποίο και μπορεί να ακολουθήσει η κυβέρνηση.

Σε σχέση με αυτό τον σχεδιασμό ωστόσο υπήρξαν πολλά ερωτηματικά, αφού ο όποιος σχεδιασμός φαίνεται πως υπάρχει μόνο στα χαρτιά, δεν είναι γνωστό το πώς μπορεί να υλοποιηθεί ή αν θα αξιοποιηθεί από τη νέα κυβέρνηση, ενώ δεν υπάρχει γνώση γι’ αυτή ούτε από την τοπική κοινωνία, ούτε όμως και από τους τοπικούς φορείς.