ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ στις ΗΠΑ: Εμφανίστηκαν γιγαντιαίες σαύρες που τρώνε τα πάντα! (βίντεο)

Τεράστιες σαύρες έχουν εισβάλει στην Τζόρτζια των ΗΠΑ και αποτελούν απειλή για την τοπική πανίδα σύμφωνα με τους υπεύθυνους της πολιτείας, οι οποίοι προειδοποίησαν τους κατοίκους για τα ερπετά.

Οι μεγάλες ασπρόμαυρες σαύρες tegus της Αργεντινής μπορούν να φτάσουν τo 1,2 μέτρα και τα 4,5 κιλά. Τα τελευταία χρόνια είχαν εντοπιστεί στην περιοχή της Τζόρτζιας και πλέον καθώς ο πληθυσμός τους φαίνεται να ξεφεύγει, οι αρμόδιοι προσπαθούν να περιορίσουν το συγκεκριμένο είδος.

Τρώνε ό,τι βρουν και συνήθως το φυσικό τους περιβάλλον είναι στις χώρες της Νότιας Αμερικής, στη Βραζιλία, στην Παραγουάη, στην Ουρουγουάη και στην Αργεντινή.

Μπορούν να ζήσουν για 20 χρόνια και μπορούν να επιβιώσουν και σε πιο ψυχρές συνθήκες μπαίνοντας σε μια μορφή χειμερίας νάρκης, σύμφωνα με τον ιστότοπο του Τμήματος Φυσικών Πόρων της Τζόρτζια.

Δεν είναι γνωστό πόσα tegus ζουν αυτή τη στιγμή στην Τζόρτζια αλλά σίγουρα δεν αποτελούν κίνδυνο για τους ανθρώπους ή τα κατοικίδια τους. Τρώνε φρούτα, πουλιά, μικρά θηλαστικά και τα αυγά τους.

Επίσης μπορούν να καταλάβουν τις φωλιές άλλων ζώων και να τα εκδιώξουν από το σημείο. “Τα Tegus είναι αρπακτικά που δεν ανήκουν εδώ. Ζητάμε από τους κατοίκους όταν τους δουν στην περιοχή να κάνουν μια αναφορά για να μας βοηθήσουν να επεξεργαστούμε το πρόβλημα και να απομακρύνουμε τα ερπετά αυτά” δήλωσε ο Daniel Sollenberger, βιολόγος στο DNR.