ΚΡΗΤΗ

Στην Κρήτη ο Γ. Δέδες: Στο επίκεντρο το έργο Ηράκλειο-Μεσαρά και ο ΒΟΑΚ

Στην Κρήτη θα βρίσκεται τη Δευτέρα το πρωί ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες, με στόχο να επιβλέψει από κοντά τις εξελίξεις στο έργο του δρόμου Ηράκλειο–Μεσαρά, αλλά και για να ενημερώσει για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το ΒΟΑΚ.

Ο κ. Δέδες από το αεροδρόμιο Ηρακλείου όπου θα αφιχθεί, θα βρεθεί κατευθείαν στο εργοτάξιο της Μεσαράς, με στόχο να έχει επαφές με την Κοινοπραξία που έχει αναλάβει το έργο, υπηρεσιακούς φορείς αλλά και τοπικούς παράγοντες. Εκεί θέλει να δει ο ίδιος  την πρόοδο του πολύπαθου έργου, του κάθετου οδικού άξονα Ηρακλείου-Μοιρών, το οποίο έχει χρονικό ορίζοντα παράδοσης την Άνοιξη του 2019.

Συμφωνα με πληροφορίες ο Γενικός Γραμματέας θα έχει και άλλες επαφές με υπηρεσιακούς παράγοντες, αυτοδιοικητικούς φορείς, αλλά και με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Η επίσκεψη του κ. Δέδε, η οποία θα είναι διήμερη αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο ίδιος αναμένεται να ενημερώσει και για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το άλλο μεγάλο έργο, αυτό του Βόρειου Οδικού Άξονα.

Ο ΒΟΑΚ
Όπως είναι γνωστό  από το Υπουργείο είχε αποφασιστεί μια ακόμη παράταση αποφάσισε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τη δημοπράτηση κατασκευής του τμήματος του ΒΟΑΚ από Χανιά ως Χερσόνησο,  αλλά και του τμήματος από Χερσόνησο ως Νεάπολη.
Νέα ημερομηνία, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου έχει οριστεί η 8η Οκτωβρίου, μετά από τις αλλεπάλληλες παρατάσεις που έχουν δοθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τους δύο διαγωνισμούς ήταν για τις 24 και 28 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται για την ανάθεση σύμβασης παραχώρησης έργου «μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του ΒΟΑΚ στο τμήμα Χανιά – Ηράκλειο» οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να υποβάλλουν φάκελο έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2018.

Αντίστοιχα για την ανάθεση σύμβασης Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα του έργου «ΒΟΑΚ μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση του τμήματος Χερσόνησος – Νεάπολη» η προθεσμία υποβολής των φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος είχε οριστεί να εκπνεύσει στις 24 Σεπτεμβρίου 2018.
Κρίθηκε όμως εύλογη η νέα παράταση, ώστε να επιτευχθεί η διασφάλιση του μέγιστου δυνατού αριθμού υποψηφίων προσφερόντων. Επίσης στην προηγούμενη παράταση είχε τονιστεί πως αυτή είχε δοθεί για να επιλυθούν διάφορα ζητήματα τεχνικής φύσεως.

ekriti.gr

Ανδρέας Κριτσωτάκης