ΚΡΗΤΗ

Στην Κρήτη ο Προκόπης Παυλόπουλος

Ξανά στην Κρήτη βρίσκεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της επαρχίας Αποκορώνου στα Χανιά ενώ αναμένεται να ανακηρυχθεί και επίτιμος δημότης.

Ο κ. Παυλόπουλος θα φτάσει στα Χανιά στις 11 το πρωί όπου και θα βρεθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Βάμο για να παρακολουθήσει την δοξολογία, την οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Ηρώο Πεσόντων όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, θα γίνει προσκλητήριο νεκρών και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στεφάνι.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ο Πρόεδρος τους Πολιτιστικού Συλλόγου Βάμου κ. Γιώργος Χατζηδάκης, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» κ. Νικόλαος Παπαδάκης.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Μιχαήλ Βλαχογιλάκης Θεολόγος, Διευθυντής του Ιδρύματος «Αγία Σοφία» και στη συνέχεια θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στις 12.30 ο κ. Παυλόπουλος θα μεταβεί στο δημαρχείο Αποκορώνου στις Βρύσες όπου και θα πραγματοποιηθεί η τελετή ανακήρυξης του σε επίτιμο δημότη Αποκορώνου.

Το μεσημέρι θα παρατεθεί γεύμα προς τιμήν του από τον δήμαρχο  Χαράλαμπο Κουκιανάκη και νωρίς το απόγευμα θα αναχωρήσει για την Αθήνα.