ΚΡΗΤΗ

Στην Κρήτη σήμερα ο Στ. Αραχωβίτης για τις αμέτρητες καταστροφές στο νησί

Από τα Χανιά ξεκινά τη διήμερη περιοδεία του ο υπουργός – Αύριο η συνάντηση με αγροτικούς φορείς στον Προφήτη Ηλεία

Ουσιαστικό, με την ευχή όλων να είναι και αποτελεσματικό, θα είναι το πρόγραμμα της διήμερης περιοδείας του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Αραχωβίτη στην Κρήτη, όπως φαίνεται από την επίσημη ανακοίνωση με τις επαφές που θα έχει, η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, ενώ ήδη η εφημερίδα “Νέα Κρήτη” φιλοξενούσε τις δηλώσεις του τόσο για τις καταστροφές όσο και για τα προϊόντα μας.

Από τον νομό Χανίων σήμερα αρχίζει η περιοδεία του Σταύρου Αραχωβίτη, πέμπτου κατά σειρά υπουργού – μετά τους κ. Σπίρτζη, Σταθάκη, Πολάκη και Αποστολάκη – που επισκέπτεται μέσα σε λίγες μέρες τον τόπο των βιβλικών καταστροφών.

Συγκεκριμένα, στις 9:30 το πρωί, ο υπουργός θα λάβει μέρος σε σύσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, βουλευτές, δημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες. Μετά το πέρας της σύσκεψης θα γίνουν από τον Σταύρο Αραχωβίτη και τον Σταύρο Αρναουτάκη δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Στις 12 το μεσημέρι, ο υπουργός θα συνοδεύεται σε αυτοψία στις πληγείσες περιοχές κατά μήκος των όχθων και των παραποτάμων των ποταμών Κερίτη και Ταυρωνίτη (Φουρνές, Σκινές, Μεσκλά, Ταυρωνίτης, Συρίλι, Ντερές και Παλαιά Ρούματα).

Στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων για το αβοκάντο και τις νέες καλλιέργειες.

Ρέθυμνο και Ηράκλειο

Το πρόγραμμα του υπουργού, όμως, για λίγο περιλαμβάνει και το Ρέθυμνο. Όπως ανακοινώθηκε, αύριο στις 8:30 το πρωί, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, θα έχει συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρία Λιονή στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Ακολούθως ο υπουργός, με τη συνοδεία του, θα βρίσκεται στο Ηράκλειο στις 11 το πρωί. Και μάλιστα όχι στην πόλη, αλλά στον πρώην δήμο Τεμένους της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη σε τοπικές επιχειρήσεις.

Στις 5 το απόγευμα ο Σταύρος Αραχωβίτης θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με τη Συντονιστική Επιτροπή Κτηνοτροφικών Συλλόγων Κρήτης στο Πολιτιστικό Κέντρο του Προφήτη Ηλία.

Και στις 6 το απόγευμα, θα πάρει μέρος σε σύσκεψη με τοπικούς συνεταιρισμούς και ιδιώτες στο Πολιτιστικό Κέντρο του Προφήτη Ηλία, με θέμα την παραγωγική ανασυγκρότηση.